Ingredienser
100 g smör
100 g choklad (jag brukar använda 70%, antingen neutral eller smaksatt)
4 msk kakao
2 ägg
1,25 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 dl socker
Sätt ugnen på 160 grader. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Smält chokladen i ett vattenbad (eller i mikron om du är lat som jag). Rör samman samtliga ingredienser (det blir en ganska seg smet). Smöra och bröa en springform, ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda ca 20-25 min.
Låt kakan stå kallt några timmar innan servering så att den stelnar till. Den blir inte kladdig i bemärkelsen "rinnig" utan mer seg/hård/kompakt (det kanske inte låter så gott, men det är det). Njut!
Och visst är det allra bästa med att baka kladdkaka att man får slicka visparna?!
Oo...yum...detta är inte bra för min diet... ;-) hihi
SvaraRaderamm va gott det ser ut, men jag håller mej till tonfisksallad och knäckebröd :)
SvaraRaderaSlicka visparna bilden är från förra sommaren hemma hos mig ser jag! ;)
SvaraRaderaKladdkaka är aldrig fel. Ser nästan ut som ikea-kladdkaka på bilden med! ;)