Botten:
75 gram smör
35 pepparkakor (ca 150 gram)
Fyllning:
250 gram vit choklad
75 gram mörk choklad
2 askar Philadelphiaost (a 200 gram)
1 dl kesella
1 dl strösocker
Lingon till garnering
Gör såhär:
1. Smält smöret och mixa det med pepparkakorna i en mixer. Tryck ut i en form med avtagbar kan på 1,5-2 liter. Grädda botten i 175 grader i 8-10 minuter.
2. Smält den vita chokladen i ett vattenbad och grovhacka den mörka chokladen. Blanda philadelphiaost, kesella och strösocker. Tillsätt den smälta vita chokladen långsamt under ständig omrörning. Blanda ner den hackade chokladen.
3. Fyll formen upp till kanten och ställ svalt fram till servering, eller frys och ta ut en timme före servering. Garnera med lingon.
Gottgottigottgott!
Receptet hittade jag i Amelia Jul 2009 och kommer från boken Monikas jul.
4 kommentarer:
Den var hur god som helst!!!
Den ser vi fram emot att få smaka.
jag förväntar mej oxå att få smaka...
Kanongod! =)
Skicka en kommentar