3 kg gurkor
1 kg socker
1 hg salt
3 grader ättika (24%)
2 tsk Atamon
dill
pepparrot
3 msk gula senapsfrö
Tvätta gurkorna och skär i tunna skivor. Bland alltsammans, inkl gurkorna, i en stor skål och låt stå några timmar så att gurkorna vattnar av sig till ett fint spad. Häll på burkar. Tada!
Jag anpassade receptet till mina 2 kg gurkor och fick ca 6 st "normalstora" burkar.
3 kommentarer:
samma recept som jag alltid gjorde på den tiden då jag syltade o saftade av allt möjligt, skulle du vilja göra nått mer så finns det nog recept här oxå till det
Jag älskar inlagd gurka, den här ser riktigt smarrig ut!
Ser ju ut som om det lyckades! Inte för att risken för att misslyckas med det receptet är så stor men ändå... Hoppas det blev något smaskigt av resten av grönsakerna också. Tar de slut vet du att det finns mer att hämta :-) Fler recept kan medfölja om så önskas...
Skicka en kommentar