lördag 19 mars 2011

Recept: Pasta med fläskfilésås


Recept för 4 portioner
500 gram fläskfilé
1 msk smör
1-2 dl creme fraiche
1 msk kalvfond
2 msk vatten
1 ask cocktailtomater
1 pkt mozzarella, skuren i små bitar
1 dl färsk basilika, grovt hackad

1. Putsa fläskfilén och skär den i ca 1½ cm breda skivor eller strimlor efter tycke och smak. Banka ut skivorna något, och salta och peppra dem.

2. Stek fläskfiléskivorna i smöret tills den fått fin färg på båda sidorna.

3. Häll på creme fraiche, vatten och kalvfond, och låt allt puttra ihop i stekpannan.

4. Lägg i cocktailtomaterna (hela eller delade) i fläskfilén med såsen, så att tomaterna blir ljumma. Lägg även i mozzarellabitarna och den hackade basilikan. Blanda ordentligt.

Här serverat med vit fiberpasta.

Inga kommentarer: