Recept för 4 portioner
500 gram fläskfilé
1 msk smör
1-2 dl creme fraiche
1 msk kalvfond
2 msk vatten
1 ask cocktailtomater
1 pkt mozzarella, skuren i små bitar
1 dl färsk basilika, grovt hackad
1. Putsa fläskfilén och skär den i ca 1½ cm breda skivor eller strimlor efter tycke och smak. Banka ut skivorna något, och salta och peppra dem.
2. Stek fläskfiléskivorna i smöret tills den fått fin färg på båda sidorna.
3. Häll på creme fraiche, vatten och kalvfond, och låt allt puttra ihop i stekpannan.
4. Lägg i cocktailtomaterna (hela eller delade) i fläskfilén med såsen, så att tomaterna blir ljumma. Lägg även i mozzarellabitarna och den hackade basilikan. Blanda ordentligt.
Här serverat med vit fiberpasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar