söndag 11 mars 2012

Rawfoodbollar med choklad- och apelsinsmak

Till festivalen igår gjorde jag nån typ av rawfoodbollar med choklad- och apelsinsmak. Jag är inte så haj på det här med "raw" att jag vet om de här bollarna kvalificerar sig riktigt, men enligt receptet jag utgick ifrån hette de i alla fall så. Och eftersom de blev väldigt goda så tänkte jag dela med mig av receptet!

Ingredienser, ca 10 bollar
1 dl cashewnötter (naturella)
1 dl dadlar, ca 10 st
1-2 msk sultanrussin
1 tsk rivet apelsinskal
pressad juice från ca en halv apelsin
2 tsk kakao
(ev. ½ dl kokos att rulla bollarna i)

Mixa cashewnötter, dadlar, sultanrussin, kakao och rivet apelsinskal grovt i en matberedare/mixer. Häll i apelsinjuicen och mixa tills det blir en ganska slät smet, lagom kletig för att kunna rulla bollar. Mina bollar blev lite väl kletiga, så ett tips är att ta det lugnt med apelsinjuicen!

Bollarna kan rullas i kokos om man vill, men jag tycker inte att det tillför något för smaken direkt. Däremot om man lyckas få bollarna lite väl kletiga, som jag fick, så tillför kokosen något för att minska kladdigheteten. :) Förvaras lämpligen i frysen.

Try this at home!

rawfoodbollar
rawfoodbollar

2 kommentarer:

Maria sa...

Dom var jättegoda!! :-P

Sara sa...

Så fina och säkert jättegoda.