Ingredienser
1 dl vit balsamvinäger
1 msk honung
2 msk olivolja
0,5 tsk salt
1 fänkål, fint strimlad
1 rödlök, fint strilmlad
70 g machésallad, sköljd och torkad
250 g skivade jordgubbar
500 g varmrökt lax
nymalen svartpeppar (efter smak)
0,5 dl plockad färsk mynta
Koka vinägern i en kastrull tills ungefär hälften återstår. Ta den från värmen och rör i honung, olivolja och salt. Lägg fänkål och lök i kastrullen och rör om. Låt stå och dra minst 10 minuter. Pressa gärna grönsakerna i vinägretten med en sked så att de mjuknar lite och vätskan går in.
Lägg sallad på ett stort fat eller tallrikar. Fördela fänkål och lök (med dressingen) på salladen, strö över jordgubbarna. Skär eller dela laxen i mindre bitar och lägg på. Avsluta med svartpeppar och myntablad.
Man kan även lägga till lite bulgur eller matvete eller liknande om man känner för det.
Inte bara gott - utan också snyggt!
Jodå, i det här hushållet delar vi på allt...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar