Nej, Blossa 2012 smakar inte körsbär - utan yuzu & ingefära. Jag har ingen aning om hur yuzu smakar, men låt mig återkomma i ämnet nästa vecka. Flaskan är i alla fall grymt snygg, och det är ju nästan huvudsaken!
I och med att smaken på årets glögg är avslöjad så tycker jag att det är legitimt att börja nedräkningen till julen. Bring it on säger jag bara.
I och med att smaken på årets glögg är avslöjad så tycker jag att det är legitimt att börja nedräkningen till julen. Bring it on säger jag bara.
En höglänt och frostbiten sluttning i ett avlångt land i fjärran östern. Långt bort från allt vad glögg heter. Här växer yuzufrukten vilt – och har så gjort sedan samurajernas dagar. 800 mil bort möter för första gången den japanska frukten svensk glöggkultur. Och här, i vårt lika frostbitna och avlånga land i väst, står den nu klar att avnjutas. Resultatet av det osannolika mötet mellan svensk tradition och fjärran österns frukt. En lika utsökt som välbalanserad starkvinsglögg med yuzufruktens smak av både grapefrukt och mandarin – en smak som samspelar väl med ingefärans kryddighet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar