Sista stoppet för Österlenturnén var Friden. En gårdskrog och pizzeria vid vägs ände. Ja, onekligen vid vägs ände. Det ligger väldigt mysigt och är både charmigt och personligt. Om man bara råkade komma förbi (vilket man i och för sig inte gör eftersom det ju som sagt ligger vid vägs ände...) och inte visste bättre hade man nog kunnat ta det för en bakgård hos ett hippiekollektiv eller dylikt. Inte för att jag har varit på någon bakgård hos ett hippiekollektiv, men ändå...
Pizzorna som är döpta efter stammisar bakas i vedeldad ugn för öppen ridå. Om man är sugen på Capricciosa eller Vesuvio har man kommit fel, men om man däremot kan tänka sig en Jansson eller Krantz är man på helt rätt ställe. Jansson smakade chevre med honung och valnötter och Krantz smakade tryffelsalami med oliver och kronärtskocka. Eller om det var tvärtom. Gott var det i alla fall.
Det är charmigt att dresscoden hos den manliga personalen verkade vara avklippta jeans och tofs i håret. Kocken/servitören/ägaren är kusligt lik Pippi Långstrumps pappa, och vem vet - kanske är det ungefär såhär det ser ut på Kurrekurreduttön? Det är inte världens snabbaste service (och det tog en hel eftermiddag att försöka komma fram på telefon för att boka bord tidigare i veckan), men det är inte därför man går hit. Man går hit för att bli en upplevelse rikare.
3 kommentarer:
Verkar vara ett coolt ställe!
ja det var ju din gamla mormor som klickade på fel ställe.
Haha kurrekurreduttön! Va skön du är Petra :-D Fina bilder! Gud så häftigt med lite annat tänk på pizzeria! Detta besöker jag gärna. Du har massa bra turismtips på din sida, det gillas :-) Kram Maria
Skicka en kommentar