lördag 26 november 2011

Pepparkaksmüsli

Till morgonens frukost var müslin slut, och jag har längtat hela veckan efter att prova att göra en pepparkaksedition. Jag bytte helt enkelt ut kardemumman mot pepparkakskrydda. Det luktade fantastiskt gott när den gjordes, och smakade bra också. Men man kan nog vara lite mer generös med pepparkakskryddorna nästa gång.

Müsli a la Ernst - pepparkaksedition
2 msk smör
3.5 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl hasselnötter, rostade
2 msk linfrön
0,5-1dl honung
1 msk pepparkakskrydda (eller mer, efter smak)

Blanda hälften av alla de torra ingredienserna utom kardemumman i en panna med smält smör.
Stek ingredienserna på hög värme. Ta av pannan när müslin fått fin, gyllenbrun färg.
Ringla över honungen och rör om i den varma pannan. Häll över müsliblandningen i en skål och tillsätt resten av de torra ingredienserna samt kardemumman och blanda väl.

pepparkaksmüsli

Inga kommentarer: