Ingredienser
100 g smör
100 g choklad (jag brukar använda 70%, antingen neutral eller smaksatt)
4 msk kakao
2 ägg
1,25 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 dl socker
Sätt ugnen på 160 grader. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Smält chokladen i ett vattenbad (eller i mikron om du är lat som jag). Rör samman samtliga ingredienser (det blir en ganska seg smet). Smöra och bröa en springform, ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda ca 20-25 min.
Låt kakan stå kallt några timmar innan servering så att den stelnar till. Den blir inte kladdig i bemärkelsen "rinnig" utan mer seg/hård/kompakt (det kanske inte låter så gott, men det är det). Njut!
Och visst är det allra bästa med att baka kladdkaka att man får slicka visparna?!
3 kommentarer:
Oo...yum...detta är inte bra för min diet... ;-) hihi
mm va gott det ser ut, men jag håller mej till tonfisksallad och knäckebröd :)
Slicka visparna bilden är från förra sommaren hemma hos mig ser jag! ;)
Kladdkaka är aldrig fel. Ser nästan ut som ikea-kladdkaka på bilden med! ;)
Skicka en kommentar