torsdag 16 december 2010

Amerikansk chokladfudge


Ingredienser
2,5 dl nötter (pecannötter eller valnötter enligt receptet, jag hade blandad kompott)
1 msk smör
1 nypa salt
1 burk kondenserad mjölk (ca 395 gram)
200 gram ljus choklad
300 gram fin mörk choklad
1,5 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper (en avlång bakform för bröd gr också bra).

Hacka nötterna och sprid ut dem glest på en plåt. Rosta i ugnen ca 10 minuter, passa dem noga så att de inte bränns.

Lägg smör och salt i en skål och häll i de varma nötterna. Rör om tills allt smör har smält. Ställ åt sidan.

Hacka all chokladen fint och lägg i en bunke tillsammans med kondenserad mjölk. Smält chokladblandningen över vattenbad. Rör om ordentligt.

Blanda ner nötter och vanilj i chokladen och häll upp allt i formen. Släta till ytan. Låt svalna och sätt in i kylskåpet i minst en timme. Ta ut fudgen ur formen och skär den i fyrkanter.

3 kommentarer:

Träningsglädje sa...

åh. det är kanske DESSA jag ska göra på lördag!

Prralin sa...

Träningsglädje - Ja varför inte, de är busenkla att göra dessutom! (det svåraste var att hitta en form i rätt storlek... ;))

Tweety sa...

Ser riktigt smarriga ut, snor med mig receptet. Hoppas allt är bra med dig? Kram