tisdag 12 oktober 2010

Recept: Smulpaj med äpplen och solroskärnor

Såhär i äppeltider tänkte jag passa på att tipsa om en god och (åtminstone för mig) lite annorlunda smulpaj som jag gjorde i helgen. På bilden ser den inte så mycket ut för världen, men den är riktigt god - och enkel att göra!

6 portioner
Tid: 50 minuter
Ugn: 225 grader

Ingredienser
Smuldeg:
1 dl solroskärnor
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl (eller dinkelmjöl)
1 dl muscovadoråsocker
100 gram smör

smör, till formen
6-8 äpplen, skalade urkärnade och skivade
2 msk muscovadoråsocker
1 msk kanel

Tillagning: Blanda alla ingredienserna till smuldegen och ställ degen kallt medan du skalar och skivar äpplena. Smörj en ugnsfast form och täck botten med äppelskivorna. Strö över socker och kanel. Fördela smuldegen på äpplena. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Servera med glass, vispad grädde eller vaniljsås. Mums!

Inga kommentarer: