söndag 16 april 2006

Glad påsk!

Bättre sent än aldrig. Anlände till Skåne i onsdagskväll, fascinerades direkt på flygplatsen över hur roligt folk pratar här. Då den planerade Malmö-shoppingen tyvärr ställdes in i torsdags fick jag istället lura med mig syrran till Kristianstad, hade ju ärenden att uträtta. Doppresent till Alexander, födelsedagspresent till Mimmi, kläder att ha på bröllopet till Marina mm, och alltmänt shoppingsug. Men det stillas ganska snabbt med en extremt oshoppingsugen människa i sällskap. Länge sen jag var i Kristianstad, det hade nog kunnat va trevligt med bra shoppingsällskap o oregn. Blev shoppat några halsband, hårfärg + slingor (som jag trott att nån här skulle haft tid att hjälpa mig med men så verkar inte va fallet) o en vårjacka som jag inte riktigt bestämt mig om jag vill ha... Den är bra på alla sätt o vis förutom att den är lite blekröd, vet inte om jag gillar det eller inte... Men skulle nog behöva en vårjacka i Paris, så vi får väl se hur det blir, om den blir använd eller inte... (Den finns att beskåda här - den röda nr 4)

I fredags morse ringde Louise o frågade när jag skulle komma ner till dom i stugan, de verkade leksugna... Så det blev en snabbis till Tomelilla för att handla till kvällens middag + en sväng på Bo Ohlsson. På jakt efter 33 cm breda vepor till köket, kollade i alla affärer i K-stad + Bo Ohlsson - hittade inte en enda... suck. Verkar inte riktigt va så poppis. Men jag kan ju inte va den enda människan som har smala fönster o behöver smala gardiner?! Eller?
Sen åkte jag ner till kusinerna i stugan, spelade lite boule, kubb o kort. Trevligt att aktivera sig lite, solen tittade faktiskt fram då o då också.

Igår var en tråkdag. Det är inte svårt att bli uttråkad av att sitta här o ha inget att göra. Mimmis o min planerade (funderade) fest blev istället att vi bjöd hem oss o de våra till Karin o Ingers fest, sen vidare till Tingvalla. För en gångs skull hade jag inte jättekul där. Kändes lite avslaget. Vet inte om det beror på att man är van vid att va där på juldan eller Sommarnatta då det är extremt mycket folk vilket det inte var igår, eller om man helt inte var på humör riktigt... Sällskapet var det dock inget fel på. Perikles kändes väl lite halvsega... Fick dock höra Var ska vi sova inatt o då blev man ju på lite bättre humör iaf. Den låten är för mig så mycket Tingvalla, sommar, Skåne, kul.
Hon är en duva som dansar på dunkuddar, en ros så ljuv att allt blir till guld hon nuddar... mmmm.
Hemma närmre fyra, tar sin lilla tid att åka Österlen runt o lämna av folk - Tomelilla, Sankt Olof, Kivik, Bästekille, sängen. Sov riktigt gott ända till kvart i elva imorse! Rekord?

Idag har jag tråkat igen. Väntar på att tiden ska gå så jag kan börja fixa med maten för ikväll. Ska göra tre pajer o bjuda mormor, morfar, Sven, Ingrid, Linda, Lasse, Jonathan o Alexander på födelsedagsfika. Gissar att Linda o Lasse är ganska busy på bröllopet o kanske inte har tid att socialisera så mycket då, därför är det bäst att passa på när man kan...

Och nu har tiden gått lite grann så det kanske kan va läge att börja med maten...

2 kommentarer:

Sara sa...

ah så du o mimmi hade tänkt ha lite fest, födelsedagsfest då eller? Låter ju som du har det rätt ok i skåne ändå. här har vi det bra iaf. Tror säkert den där jackan är jättebra jag! lycka till med pajandet.. Fritz går runt o pratar lite här nu alltså... Nu ska jag äta. Tjing.

KP sa...

Jättesnygg jacka, behåll den!!