måndag 22 februari 2010

Kärt barn har många namn


Push, bodypump... idag var jag på "skivstångsgympa". Same same but different. Fast lite tråkigare. Ett helt pass i samma takt; upp ner upp ner upp ner upp ner (dubbeltakt)... Okej, det kanske inte finns sååå många varianter på just "upp" och "ner", men det är ju bra mycket roligare att köra lite olika takt; dubbel upp, dubbel ner, tre upp, en ner, fyra upp, fyra ner, en upp, tre ner, enkel upp, enkel ner, gunga, halva und so weiter. Lite variation håller i alla fall mig bättre på alerten. Men det kanske bara är jag som är koreografinörd och gillar att räkna takter?!

Det var ett "Skivstång Kondition"-pass på 75 min jag var på idag. Ca 45 min skivstång (som jag alltså tyckte var rätt tråkigt) och ca 30 min kondition (inkl nedvarvning och strech). Konditionsdelen överraskade faktiskt och var ganska rolig, den bestod av flera olika "intervaller" med olika övningar. Jobbigt var det i alla fall, men det kan ju eventuellt bero på att jag är i usel form. ;)

Vid avslappningen när jag låg på golvet och försökte återfå andan så kom känslan av att befinna mig i stepsalen på Energihuset och pusta ut efter ett grymt step-pass över mig. Jag tror att det kom en tår faktiskt (eller var det en svettdroppe?). Jag saknar det personliga, det lustfyllda, instruktörerna och "hemmakänslan" på Energihuset.

Men jag ska inte döma ut Friskis bara för att jag är totalt otränad och inte orkar känna träningsglädjen... än. Låt mig återkomma om några veckor. Eller månader.

1 kommentar:

Sara sa...

Vilken tur Engergihuset står kvar och väntar på dig tills du återvänder! ;)