måndag 8 februari 2010

Schlagerspektaklet

Lördagens schlagerpartaj startade redan på tidig eftermiddag med uppladd och schlagermeny a la 80-talet med goda vänner. Kvällen fortsatte på Fjällräven Center - och där var det bra drag! Och en hel del bekanta ansikten. (Det saknar jag i Malmö, att inte "känna igen" någon. Att aldrig behöva fundera "Oj vad jag känner igen honom/henne, ska jag hälsa eller jobbar han/hon bara i en butik..." För nope, i Malmö känner jag inte igen någon som jag inte vet att jag känner. Punkt slut.) Hejade på några som jag haft kontakt med genom jobbet - och saknade genast känslan av att veta vad man gör, känna stan, samarbeta, vara lite "viktig", prova nya saker och driva verksamheten framåt...

Men nu var det ju för schlagern jag var där, inget annat. Och schlager blev det! Vann rätt låt? Tja, jag tror det. Jag tyckte det var ett väldigt jämt startfält. Alla utom Jenny Silver fick med beröm godkänt av mig. Det var väl inget fel på Silvers insats heller, men den tilltalade inte mig. Ola hade ganska bra drag och var klart gladast på plats, och Salems låt var också bra även om han inte riktigt är min cup of tea. Jag tyckte det var synd att Linda Pritchard inte gick vidare, och även om jag gillade Pain of Salvations låt så kändes det som att den aldrig riktigt startade. Frispråkarn var bättre live än vad han var på tv-reprisen dagen efter, och Jessica Anderssons låt behöver nog ett par lyssningar till för att lyfta. Och nu har jag nog glömt nån va, jo Anders Ekborg. En härlig låt (jag älskar ju musikaler!) men kanske ingen "schlager" (vad nu det är...) och som han själv analyserade så är nog inte hans fans de allra röststarkaste (om man jämför med tex Olas).

Arrangemanget runt hela schlagerspektaklet var utmärkt och ljudet imponerade. SVT vet vad de gör - och visst förstår vi att vi som är på plats bara är statister för den stora tv-sändningen. Men en sån här kväll köper man det utan större problem! :)

När spektaklet var slut begav vi oss till en schlagerfest i hamnområdet. Trevligt med väldigt blandad publik, men lite för lite schlagers på dansgolvet. Men det var hur kul som helst, jag minns inte ens sist jag var ute och shakade - det var på tiden!

Och ja, jag längtar redan till nästa lördag och om det är någon gång nån ska få ut mig i vimlet så är det definitivt nu. Jag är grymt sugen på mera schlagerparty!





Fler bilder från schlagerspektaklet finns att beskåda här.

Men semestern är inte slut bara för att helgen är det. Ikväll vankas det nämligen hemmamatch i "Fjällis" som svidat om från schlagerskrud till hockeyskrud igen - och dagens fråga blir om rätt lag vann...

1 kommentar:

mormor sa...

Vi ska hålla alla tummarna!