måndag 20 juni 2011

Fotokurs med Canon

De många kalasen där i april resulterade ju bland annat i några slantar i bidrag till en systemkamera som jag sen ett par år tillbaka bestämt mig att jag skulle köpa till mig själv i 30-årspresent. Beslutsångesten fick aldrig riktigt greppet om mig och jag gjorde ett ganska snabbt beslut och köp. Det blev en Canon EOS 500D då det var kampanj på den till bra pris, och då jag tror att den duger bra till mig. Jag bestämde mig för att börja med att köpa kamerahuset med ett kitobjektiv för att avvakta lite med resterande objektivköp tills jag kommit igång med fotograferandet och (kanske) vet vad jag vill ha.

Men sen har jag inte kommit så mycket längre. Det var en 12-13 år sen jag fotade med systemkamera senast och även om sikta-och-skjut-metoden inte är så svår så är det ju inte riktigt därför man har systemkamera. Och de där gamla kunskaperna om bländare, slutare, ISO osv ligger väl begravt långt inne bland allt det där andra som jag inte heller minns. (Typ vad jag gjorde igår. Men det är en annan femma.)

Så häromdagen googlade jag lite efter fotokurser och tänkte att det kommer väl nån till hösten i alla fall, men så fick jag napp på Canons fotoskola som hade en kvällskurs i Malmö redan ikväll. Fotograf Emelie Ohlsson har därmed drillat mig och 20-talet andra fotointresserade nybörjare i diverse basickunskaper tre timmar ikväll. Och hon gjorde det med den äran. Självklart hinner man inte med allt väsentligt på tre timmar, men det känns i alla fall som en bra kickoff så att jag kanske får tummarna loss och börjar använda kameran lite i sommar... För den är ju faktiskt köpt för att användas, den där kameran!

Inga kommentarer: