söndag 5 juni 2011

Reunion Turismakademien

Igår hade vi en liten inofficiell återträff för Turismakademien-klassen. Det var sex år sen vi gick ut och det har pratats ett tag om att fixa en reunion. Till slut landade det i en facebook-inbjudan med ganska kort varsel och vi fick tyvärr inte så många napp - men vi var i alla fall en tapper skara om sex personer som samlades i Strandparken igår eftermiddag för att picknicka och catcha up. En Öviksbo, en Sundsvallsbo, en Umeåbo, en Karlskronabo, en Göteborgare och en Malmöit. Så det var ju åtminstone några som ansträngde sig för att åka en bit... ;)

Vi satt i parken, i lä bakom ett buskage (det var kulingvarning i området så vi hade tur som hittade lite lä...) precis intill vattnet vid arenan och njöt av tillvaron. 4-5 timmar i parken satte sina spår i form av bland annat rödbrända ben och mycket snygga "bonnabrännor". Det blev picknick, kladdkaka, jordgubbar och tipsfrågor för att kolla hur mycket vi egentligen kom ihåg av det vi lärt oss. Jag kan väl avslöja att det var lite si och så med komihåget ang klapperstensfält, högsta högsta kustenlinjen, turistbegreppet och vem som egentligen var vem i klassen...

Kvällen fortsatte med middag (och förstås fin prisutdelning för tipsfrågorna) på Harrys, men när vi efter några timmar konstaterade att klientelet på Harrys ändrats något sen det "begav sig" så gick vi vidare till Merry Can. Där lyckades vi få önskelåten "Take me home, Country road" spelad av trubadurerna, och med det kan man väl betrakta dagen/kvällen som fulländad.

Lite dagen efter-häng i inre hamnen.

Inga kommentarer: