måndag 12 juni 2006

Borta bra hemma bäst

Kom hem till Övik igen igår eftermiddag. Skönt. Fick tom lyxen att bli hämtad på flygplatsen av Kattis o sen fika o käka glass i solskenet i hamnen. Det är svårt att inte tycka om Övik när det är sommar o sol...

Men Mallis var ju inte så dumt det heller. For (norrlandsvarning på mig nu) alltså till Arlanda i tisdags o sov på Ibis. Klev upp 03.45 och åkte söderut 7.05. Flygningen gick jättebra, kunde/vågade tom läsa bok under tiden, det har jag aldrig gjort förr - då gick ju tiden snabbare dessutom. Kom så småningom fram o checkade in på Coral Playa i Palma Nova, där bodde vi 2 nätter. Hade några hotellvisningar direkt när vi kom fram sen var resten av eftermiddagen fri så då drog jag o min rumskompis Lina ner på Magalufstranden o tog ett dopp o solade ca 2 timmar. Skönt.
Sen fortsatte det med hotellvisningar, hotelluncher eller -middagar osv. På torsdagen åkte vi till Porto Soller och kollade hotell där, väldigt mysigt. Grabbarna Grus besöktes på kvällen, och på väg hem därifrån insåg jag att Magaluf definitivt inte är nåt för mig. Huvva. Fulla drägg överallt, på korsen o tvären... don't like them!

I fredags åkte vi vidare till Alcudia och bodde sista natten på Eden Alcudia. Inget imponerande hotell direkt. Utsikt mot en bakgata med sophämtning (annars brukar man få rätt schyssta rum när de ska impa på säljare) och connecting doors! Jag o Lina hade tur som checkade in först, det var värre för Berith o Eva. När de kom in i sin lägenhet tyckte de väl att det var ok, ett kök med soffa o sådär, så de blev ju lite paffa när de öppnade dörren till (vad de trodde var) sitt sovrum - o där satt Lina på sängen! Haha! Enligt hotelltexten hade de hamnat i "en mysig enrumslägenhet med bäddsoffor". Yeah right. Tänk typiskt spanskt charterhotell med furu-köks/bäddsoffor. Nice.
Som krydda på moset så funkade inte duschen i vårt rum, den där lilla "piggen" som man brukar kunna dra upp för att få vatten i munstycket istället för i kranen hade rostat fast. Så det blev raggardusch skulle man kunna säga...

Det bjöds på underbart väder ända tills i lördags då vi hade vår lediga dag fram till kl 14 då transferbussen hämtade oss. Molnigt o regn! Så då fick vi shoppa istället... Blev ett par solglasögon o ett par skor rikare... allt för samlingen.
Och sen blev det alltså ännu en natt på Arlanda, Quality mycket fräschare än Ibis, o så hemåt igår med 11.55 planet. Borta bra hemma bäst!

2 kommentarer:

Felicitas sa...

Hahaha! Borta bra men hemma bäst! Nog är det sant, men du verkar inte haft så illa ändå! ;)

mamma sa...

Du verkar ha haft det ganska skönt både på båten och på mallis, är ju en bra arbetsförmån.
hoppas allt är bra me dej, tycker jag jobbar alltid och tänker alltid på att ringa vid fel tidpunkter. ha de gott/kram