måndag 5 juni 2006

Kryssning

Kryssningen gick faktiskt över förväntan. Jag var ju lite skeptisk. Inte till själva kryssningen utan till färden på vattnet då förstås… Men vi hade tur o hade lugnt o stilla vatten hela tiden, nästan så jag kan tänka mig att göra om det! Blev inte avskräckt iaf. Men det är klart, nästa gång har man säkert inte samma tur…

Åkte söderut i onsdags förmiddag, slöt upp med Resesäljar-kollegorna Carola från Boden och Karin från Sundsvall på Arlanda och hade sällskap med dem vidare till Köpenhamn. Kul att träffa fler från branschen o framför allt från samma kedja, jättegulliga o positiva tjejer i 40-årsåldern. Kul att höra att andra kontor är positiva till Resia-historien, o att de känner att det kan bli bra. Det är lite si o så på vårt kontor med den saken…

Checkade in på MSC Lirica (fler bilder finns här) i Köpenhamn på eftermiddagen, avgången var sen vid 19-tiden. Vi var ca 50 skandinaviska agenter som anslöt till sista etappen på en ordinarie kryssning som hade slutdestination Kiel. Vi hade lite flyt o hamnade i hyttkategorien svit med balkong, Carola o Karin delade o jag fick köra solo. Framme i Kiel på torsdag morgon, låg i hamn där hela dan. Fick guidning på båten, såg alla hyttkategorier, restauranger, barer, casino, teater, skönhetssalong, gym osv som finns på båten. På eftermiddagen blev det en utflykt till ett slott utanför Kiel o sen hann vi även med att gå på stan en liten snabbis.
På kvällen checkade också ca 1200 tyska agenter in på båten för att åka tillbaka till Köpenhamn, en specialrutt bara för oss agenter. Vinkades av från hamnen med fyrverkerier och Glühwein-party.
Hela fredagen var till havs, antagligen mest cirkulerande eftersom det var samma sträcka som tog oss en natt på ditvägen som skulle ta oss 1,5 dygn på vägen tillbaka… Hade äntligen lite tur med vädret o hade sol så då var det perfekt att hitta lä-läge på soldäck o gassa på lite med en drink i handen.

Annars var det förstås information från MSC Cruises som verkar vara bra att ha o göra med, visning av båten, mat (5-rätters både till lunch o middag o naturligtvis fri tillgång däremellan om man så skulle önska), open bar, shower på kvällarna o allmänt trevligt.

---

Kom tillbaka till Köpenhamn i lördags morse. Tog då tåget direkt till Lund o hälsade på Maria o Mattias där hela dan. Saknar mycket att inte kunna umgås med dem oftare, men det gäller att passa på då tillfälle ges…
Igår var det hyfsat väder med lite sol emellanåt så då passade jag på att bara ta det lugnt, ha lite semester o ligga ute på gräsmattan med en god bok (Da Vinci-koden som jag gav en andra chans, lyckades komma in i den denna gången o den verkar riktigt bra faktiskt).
Grillade, promenerade…
Idag tog jag en sväng i Simrishamn i förmiddags med Jenny, det gick ganska snabbt, stan är sig lik… Samtidigt som jag känner att jag snart varit härifrån tillräckligt länge för att kunna flytta tillbaka (lite spekulant på farfars hus, det ligger fint till) så blir jag ändå lite deprimerad av Simrishamn o omgivningarna, det är som att tiden står stilla där… på ett negativt sätt. Får nog avvakta ett tag till… Följde sen med Jenny till Tomelilla, träffade även Karin o Lena.
Tyvärr är mormor o morfar på kryssning i Medelhavet o Mimmi i England just nu så de får jag vänta med att träffa till nästa gång…

2 kommentarer:

Engma sa...

Coolt med lyxkryssning! Och va bra att ni fick fint väder.

Du tänker samma sak om Simrishamn som jag tänker om ö-vik. Ena stunden kan jag längta tillbaka jättemycket. Som förra våren och sommaren när jag var hemma på besök. Sen kan det kännas helt tvärtom som nu sist när jag var hemma. Det känns som om tiden stått stilla. Nu har det ju iofs hänt en massa i Ö-vik men det är ändå samma människor och.. ja jag vet inte men atmosfären är den samma ändå. Kommer alltid gilla Ö-vik men som det känns just nu vill jag inte flytta hem. Fast jag har mitt drömhus där uppe... Men nu får jag ju en ny lägenhet här nere iaf. Alltid nåt. Som jag sagt förut till dig, jag tror aldrig att man blir helt klar med var man vill bo, det är för och nackdelar all the way. Kram på dig och kul att höra av dig!

Prralin sa...

Nån gång i framtiden när vi varit på vift tillräckligt länge kanske vi kommer att längta tillbaka till rötterna på riktigt o veta var vi hör hemma... Tills dess får vi gilla läget! :)