söndag 20 april 2008

Idag är första dagen på resten av mitt liv!

Hur svårt kan det va? Det är väl bara att bestämma sig för att man vill ta hand om sig själv och må bättre? Ska verkligen månad efter månad behöva springa förbi, "i väntan på att komma till skott"...? Ja det verkar inte bättre... Ursäkter som att det varit mycket (nytt) på jobbet, resor som stört vardagen, andra saker som tagit mycket tid, låga energidepåer osv kan ju förvisso ge en förklaring, men ändå inte giltigt förfall. Vad kan möjligtvis vara viktigare än att må bra?

Men steg 1 i strävan att må bra är att inte gräma sig för det som varit... utan att se framåt. Och idag är väl en alldeles ypperlig dag att göra till den första dagen på resten av mitt liv?! Ett år äldre och klokare (?), vårsolen skiner (om man inte vetat bättre och tittat på termometern eller de snöklädda bergen så hade man nästan kunnat tro att det var läge att packa strandväskan idag...), och med två dagars födelsedagsfirande i bagaget?
Jag tjuvstartade redan igår kväll genom att ta ett mycket klokt beslut att inte följa med ut på krogen då sömntimmarna och en pigg söndag var så mycket viktigare.

Nu är det dags att ge sig själv en ärlig chans. Till en början kommer det ske utan förbud (som har en tendens att ge motsatt effekt på mig...) men med medvetenhet och redovisning. Inte för att nån annan bryr sig, men för att jag själv bryr mig.

Frukost: (enligt man-tager-vad-man-haver-principen) 2 kokta ägg, en klick keso, några kräftstjärtar, en bit (omogen) avocado och en apelsin

7 kommentarer:

Puma sa...

bra beslut. håller med dig om att du ska skippa förbuden, då blir det med ens väldigt tråkigt och man vill göra uppror! vi är med dig hela vägen!!

Prralin sa...

Puma - Tack snälla! Jag ska försöka haka på din positiva trend! :)

Anonym sa...

Härligt! Ett annat bra ordspråk är ju "Lev varje dag som om den vore din sista", bäst att ta vara på den tid vi har :) Lycka till med ditt "nya liv"! ;)

Anonym sa...

hej dottern min, jag tänker följa ditt exempel ja nu ska jag börja leva andra halvan av mitt liv, och göra det genom att försöka att se framåt och lämna det som varit , just där det är bakom (iaf så gott det går)
ha de gott kram

Nenny sa...

Det låter bra det där!
Det fixar du!!
=)

Anonym sa...

Varje steg i rätt riktning är ju ett bra steg!

Anonym sa...

Jag försöker göra detsamma fast det är svårt just nu. Ser fram emot att vi ses snart.