lördag 17 april 2010

Just nu saknar jag inte resebranschen...

I torsdags lunchade jag med en gammal (inte till åldern då...) kollega från resebranschen som hade (jobb)vägarna förbi Malmö. Vi satt ute i solen och käkade grekiskt med utsikt över kanalen, och uppdaterade varandra på vad som hänt sen vi senast träffades för ungefär ett år sen. Jag fick lite branschskvaller och på frågan om jag saknar branschen är svaret självklart ja.

Men det finns ju också tillfällen då man saknar branschen mindre än annars. Typ idag och de senaste dagarna. Noga räknat sen i torsdags då askan började dra in över landet. Maktlösheten att inte kunna hjälpa sina resenärer som antingen inte kommer iväg, eller - ännu värre - inte kommer hem, är inte avundsvärd. Vid en första anblick kan det ju låta ganska trevligt att fastna på sin solsemester och inte komma hem till kalla Sverige - fast ovissheten att inte veta när man kommer hem är lite mindre spännande.

Jag skickar varma tankar till alla mina gamla kollegor som jobbar häcken av sig och offrar både lediga dagar, kvällar och helger. Just idag avundas jag er faktiskt inte. Men jag vet att ni gör ett jäkla bra jobb!

1 kommentar:

Träningsglädje sa...

grattis, du gissade rätt! maila mig gärna din adress!! traningsgladje@gmail.com