söndag 17 april 2011

Kalas nr 2

Om man hade kunnat utöka sin önskelista såhär i sista stund så hade jag nog lagt till "större kök", "större kyl" och "diskmaskin" på listan idag. Phu. Idag stod det buffé på (den lite vuxnare) menyn när "Malmö-släkten" skulle komma på kalas. Och eftersom kylen redan var proppfull så kunde jag inte förbereda så mycket i förväg (eftersom jag inte hade nånstans att ställa det kallt), villket resulterade i några väldigt effektiva timmar på eftermiddagen precis innan gästerna kom.

Det blev bland annat pizza med mozzarella, parmaskinka & ruccola, mozzarella- & tomatsallad, pastasallad med kyckling & bacon, hemgjord pesto, kall räkpaj och kräftpaj, laxrullar och lite annat smått och gott. Däremellan monterades även en prinsesstårta (känns inte riktigt rätt att säga "baka" när man använder färdiga tårtbottnar och färdigt marsipanlock, det är ju egentligen bara att bygga ihop och kleta lite gotta emellan) och med ena handen rörandes på spisen och den andra med plattången i högsta hugg. Och ett par minuter innan det ringde på dörren hade jag faktiskt hunnit få anständiga kläder på mig också. Phu.

Kalaset var trevligt och kusinen rapporterade från både Idol-auditionen och mötet med Dalai Lama. Där ligger man i lä när det gäller att "vara med där det händer". ;) Jag fick bland annat några slantar som ska bidra till köpet av systemkamera, och en kruka persilja till balkongen av mamma. Inget konstigt alls - om det inte vore för att Ernst K hade ett finger med i spelet. I like!

Och sen när gästerna gått hem så dök den där önskan om diskmaskinen upp...

2 kommentarer:

mamma sa...

tack för i kväll det va gott kram och grattis

Keron sa...

Shit vad mycket gott du bjöd på! Jag ska ha knytkalas på torsdag, så det kanske ser lite liknande ut! Grattis på födelsedagen!