söndag 3 april 2011

Till exempel

Exempel på saker som känns övermäktiga när tröttheten omsluter en. Förutom vardagliga grejer som att ta sig upp ur sängen, ge katten mat, ta sig till jobbet och laga mat, dvs sånt som är en kamp varje dag...

- Ringa ett samtal. Förra veckan hade jag ett samtal jag skulle ringa i början av veckan. Bara för att stämma av en (kul) grej. Alltså inget jobbigt samtal. På torsdagen ringde den andra parten upp mig istället. Tur.
- Svara på sms. Dödsjobbigt. Fingrarna orkar liksom inte styras.
- Socialisera. Online eller irl - lika jobbigt.
- Tänka. Planera. Jag fyller år om två veckor och "alla" frågar när jag ska gratuleras. Klart jag vill ha kalas. Men jag orkar inte tänka.
- Gå utanför hemmet. Fick ett sms häromkvällen av en mycket god vän som bad om hjälp. En lätt grej för mig att fixa som inte tar mer än ett par minuter, och en person jag som sagt tycker väldigt mycket om. Jag bröt ihop. Jag orkar inte ens ta hand om mig själv.
- Bli väckt av katten kl 4 varje morgon. Tycka det är roligt när han vill busas och mysas.
- Döpa katten. Tydligen omöjligt jobbigt.

Den här veckan har jag dock haft ett par bra dagar och både lyckats med konststyckena att både träna, laga mat och varit hemma hos en kompis. Jag tänkte att "nu har det gått över". Icke. Idag är jag omsluten igen. Har spenderat hela eftermiddagen i soffan funderandes på hur jag på något sätt ska orka gå till jobbet imorgon.

2 kommentarer:

Anonym sa...

om du inte orkar ha kalas får vu ju ha det för dej, hoppas verkligen att tröttheten går över, vill ju gärna att du ska må bra, kram på dej

mamma sa...

här vill inte kommentarerna som jag vill, jag e fortfarande inte anonym