tisdag 24 juli 2012

Tisdagsmys med fys (och bad)

Efter två veckor på semestervift från stan så var det dags att dejta Maria ikväll. Vi bestämde oss för att det var träningskläder på och en cykeltur ner till Ribban som gällde. Coach M hade med sig ett lagom avancerat träningsprogram och vi körde ett gäng olika styrkeövningar i skuggan av ett träd omgivna av joggare, rullskridskoåkare, solbadare, grillare, dansare, fotbollsspelare och annat löst folk som hängde längs Ribban. Det var verkligen ett folkvimmel utan dess like, det märktes att folk tog tillfället i akt att njuta av årets varmaste sommardag och kväll. Och det gjorde de rätt i. Precis som vi.

Efter en stunds avslappning och stretch i gräset (hur skönt är det inte bara att ligga i gräset och titta upp på himlen?) förflyttade vi oss till stranden istället. Sand mellan tårna hör ju liksom sommaren till. Vattnet var varmt, och även om man fick gå nästan halvvägs till Danmark för att kunna doppa sig (hej långgrunt!) så var det väldigt skönt med ett bad som faktiskt blev ett bad och inte bara ett snabbt dopp. Till skillnad från sommarens tidigare snabbdopp i iskallt vatten...

Drygt 2 mil transportcykling, en halvtimmes styrkeövningar och skönt kvällshäng på stranden med sommarens tredje (och överlägset varmaste) bad. Ett gott dagsverke efter andra arbetsdagen efter semestern. Det är ganska bra att vara tillbaka i stan också.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Coach Maria låter inte helt dumt måste jag medge! Tål att tänkas på, alla behöver en coach ibland även jag :-)

mamma sa...

låter skönt

Sara sa...

Nästa gång jag ska bada i södern blir det på Malmösidan... Verkar ju vara varmare badvatten där! ;)