söndag 4 januari 2009

Brrr kylslaget ute

Idag har det varit runt 15 minus, kylslaget med andra ord! Vilken tur då att jag har ny (varm!) jacka, mössa, halsduk och handskar att pälsa på mig! :) Både jackan och handskarna är svarta, det är bara kamerablixten som gör att de ser grå ut...

När man har varit hemifrån några veckor ekar kylskåpet tomt när man kommer hem... Så idag tog jag mig en tur för att storhandla, så nu har jag mat för ett helt kompani. Eller förhoppningsvis åtminstone åt mig själv... :)

Planen för dagens utflykt var också att spana efter ny digitalkamera, igår spanade jag in Nikon Coolpix S52 på nätet och tyckte att den såg intressant ut - framför allt snygg - så den ville jag förstås se live och höra om någon säljare rekommenderade. Jag var på OnOff (där jag istället fick upp ögonen för en mobil) och på Elgiganten, och inte på något av ställen rekommenderade de någon Nikon när de fick rekommendera fritt. Men när jag frågade specifikt om denna tyckte de förstås att det var en bra kamera...

Det är ju hur svårt som helst, det är en djungel där ute! Oavsett vad man ska ha... Det finns för mycket och välja på, och allt är ju bra mer eller mindre... På OnOff så tyckte säljaren att Canon och Sony (och Nikon efter att jag avslöjat mitt intresse för den) var bättre än tex Olympus och Casio. Men Elgiganten tyckte bäst om Casio eller Panasonic...
Hur ska man själv som novis på området veta vad "man ska ha"?!

Nåja, maten lyckades jag iaf shoppa utan alltför stort besvär...


Och när jag kom hem möttes jag av den här fantastiskt färgglada utsikten (fast förstås ännu vackrare och färgrik i verkligheten än på bilden) från balkongen!


Eftermiddagen har jag tillbringat i soffan med att kolla på Arn - Tempelriddaren på Canal Plus Action. Jag måste ju börja kolla på lite filmer nu så länge jag betalar för kanalerna (tänker säga upp abonnemanget till hockeysäsongens slut). Blev positivt överraskad av Arn faktiskt, jag vet inte varför men jag hade av någon anledning fått för mig att det inte skulle vara en film som tilltalade mig, men den var riktigt bra. Rekommenderas!


Andra bloggar om , , , , ,

4 kommentarer:

emve sa...

Låter som du fick mycket gjort i alla fall!

Jag rekommenderar förresten Canon ;-) Men jag är inget proffs! Tycker bara de är bra helt enkelt. Har haft Nikon och var mindre nöjd med den.

Men du kommer säkert bli nöjd oavsett märke! SÅ stor skillnad är det ju inte inom samma prisklass.

Anonym sa...

Jag rekomenderar också Canon. Men det vet du ju redan... Den är kanon!!

Prralin sa...

Jaaa jag vet ju att Canon är bra, måste bara intala mig själv om att insidan är viktigare än utsidan på den stackars kameran... ;)
(inte helt lätt kan jag lova!)

emve sa...

Det var jag som köpte dne till Stefan (kombinerad julkapp och födelsedagspresent)... en Canon Digital Ixus 85IS. Hade tänkt en 80IS först men de kostade båda 1499 på Expert så då blev det 85IS.