måndag 8 november 2010

Ta seden dit man kommer

Det firas i Malmö. Inte bara att "lasermannen" förhoppningsvis är infångad, utan förstås även att "di himmelsblå" tog SM-guld igår. Morbror dök upp med himmelsblå t-shirt och halsduk till kalaset igår - och det gick ju hem!

Själv är jag inte speciellt fotbollsintresserad, och varkens MFF:are eller något annat. Men man får ju ta seden dit man kommer. Och som allmänt sportintresserad tycker jag att det "hör till" att fira stadens lag - oavsett om man är en trogen supporter eller inte. I Övik hade jag förväntat mig att folk gick man ur huse när Modo vinner SM-guld (såvida man inte befinner sig på ett kryssningsfartyg i Medelhavet eller så...), och då kan jag ju inte vara sämre själv. Man måste ju va med där det händer!

Timbuktu och Gonza (som jag aldrig hört talas om innan) underhöll och spelarna bjöd på både sång och dans när de väl kom upp på scenen. Tidningarna skriver om uppskattningsvis 20000 supportrar på plats. Jag trodde nog att det skulle vara ännu lite mera drag, men att jag inte fick den rätta känslan kan ju förstås bero på att jag inte är himmelsblå in i hjärtat. Inte än i alla fall. Men jag skulle gärna gå på lite fotboll och försöka hitta tjusningen i det nästa säsong. Tyvärr har jag inga riktigt sportintresserade vänner i Malmö som kan "lära mig", men det får jag väl se till att skaffa mig...

Lill-killen i grönt som satt på pappas axlar höll upp halsduken hela tiden. Snacka om trogen supporter! (och starka armar)

4 kommentarer:

Kaffehörnan sa...

Halloj Kaffehörnan här
Jaså du var oxå på torget
Jag var oxå där
Grymt härligt
Kram kaffehörnan
Hitta dig hos Tweety

Tweety sa...

Tack för trevligt sällskap, kram

Cornelia sa...

Åh så härligt. Jag hade lätt varit där... Hann nog bli lite himmelsblå under mina år i stan. Kram på dig

IFK GBG sa...

Ska du nu lära dig fotboll så får du ju lära dig att hålla på ett bättre lag.... ;) Kom till Göteborg på kurs!