måndag 23 april 2012

Ätbart i trädgårdslandet

I helgen bjöds det förutom på födelsedagskalas hos mamma på trädgårdsfix i stugan. Jag och "moster" (dvs morbrors fru) jobbade hårt i lördags. Vi rensade, grävde, sådde, satte och hade oss. Sådde solrosor och planterade ut påskens skörd av överblommade påskliljor. Jag fick en idé att göra om mormors "vildblomsteräng" till en extra odlingslott att så lite ätbara grejer på. Det var ett så spontant infall att jag inte ens hann ta en "före-bild" (eller för den delen fråga mormor vad hon tyckte om saken), vilket kanske hade behövts för att få någon att förstå bedriften i det hela. Phu.

Det där med "vild" var ingen överdrift i alla fall. Tänk er en halvmeter hög ogräsdjungel som inte rensats på många herrans år. Ett antal timmar, blod, svett och tårar senare såg det i alla fall äntligen ut såhär när jag och spaden dragit fram. Jag tror att jag ska bli jordfräs i mitt nästa liv...


Men frågan är vad vi ska sätta här? Den här ytan blev ju liksom lite bonus. Har ni några bra förslag? Gärna något gott ätbart. 


Här ska det förhoppningsvis bli ett gäng olika sallatsorter, rädisor, rödbetor och rabarber. Dessutom har vi satt potatis, sått bondbönor, purjolök, gul och grön squash och majs. (Och ja, de andra lådorna ska också rensas... nästa gång.)

Med mig hem hade jag träningsvärken från hell. Jag vet inte om det säger mer om min form eller om mitt arbete. Det är fri tolkning på den.

4 kommentarer:

mamma sa...

du har varit jätteduktig, eftersom jag inte har nån jordfräs få du gärna leka sån här oxå :), jag som för en månad sen trodde jag skull ha sått o fixat för länge sen men ack vad jag bedrog mej, jag har inte kommit någon vark, när jag är ledig o har tid och ork har jag inte vädret med mej

Maria sa...

Jag tror det är som att testa en ny träningsform, då får man ont i muskler man inte är van vid..det var nog det du drabbades av :-) Vad sägs om att sätta mynta? Mojito!

Anonym sa...

Ett gott råd är annars att hålla soig god vän med farbror Sven. Han har nämligen en jordfräs... ;-)

Sara sa...

Kan inte vara anant än att du arbetade stenhårt.... :)

Kommer växa massa gott där nästa gång jag kommer ner märker jag!!
Smaskens!