söndag 10 juni 2012

Sommar!

I fredags kväll åkte jag till stugan för en LEDIG helg. Väderprognosen visade nämligen på sol och värme, och jag som är en typisk semesterläsare packade med mig en god bok för den rätta semesterkänslan. Ja, och förutom boken så hade jag bilen fullpackad med fyra nya trädgårdsstolar och en solvagn. Sommaren, here I come!

Trots att jag hade FF (Franzonfritt) så vaknade jag alldeles för tidigt på lördagsmorgonen (hallå, det skulle ju vara semester = sovmorgon!). Men å andra sidan så hann jag ju montera både trädgårdsstolarna och solvagnen innan frukosten som i sann sommaranda intogs på altanen tillsammans med Melodikrysset (och mormor).

Sen landade jag i solvagnen och NJÖT av blå himmel, varma solstrålar, fågelkvitter och en god bok. Rekommenderar Skynda att älska av Alex Schulman (som med den här boken visar en betydligt mer sympatisk sida än vad som tidigare framkommit), ett väldigt fint pappaporträtt som mer än en gång framkallade en tår i ögonvrån. Min semester förra sommaren regnade bort, och därför kändes det väääldigt avlägset det där med att ligga i en solstol och läsa en bok. Det var nog två år sedan sist, men oj så skönt det var.

Fast det finns ju även annat man kan göra när man är ledig; typ klippa gräset, rensa ogräs, plantera om blommor, skörda rädisor och så nya, "skoga" (dvs såga ner oönskade träd som sått sig själva på tomten), tvätta bilen och förstås söndagsjogga ner till havet. Hade tänkt tvätta lite fönster också, men det hann jag inte med. Eller rättare sagt, jag orkade inte utan slog mig ner i solstolen en stund igen. Med lite klassisk multitasking i form av att läsa inredningstidning, måla naglar, lyssna på musik, träna mental styrketräning och skriva i min fina "utvecklingsbok" där alla mina stora planer tar form. :)

Det är sommar, and I love it!

3 kommentarer:

mamma sa...

låter som du haft en bra helg, hoppas du fått ladda batterierna inför veckan som kommer

mamma sa...

låter som du haft en bra helg, hoppas du fått ladda batterierna inför veckan som kommer

Keron sa...

Vilken helg! Utvecklingsboken låter intressant! Borde jag kanske också ha!