söndag 14 mars 2010

En härlig helg!

Det här har varit en riktigt härlig helg med lagom stora doser ledighet, sol, umgänge, trevligheter, shopping och fix!

I fredags smet jag från jobbet en timme tidigare och tog lilla Polon och åkte och köpte blomjord och lite nya växter. Och sen fixade jag smarrig kycklinggryta och bjöd min nästan-granne Mimmi på middag och Let's Dance-mys. Dessutom fick jag hjälp att hänga upp ett gäng tavlor som stått och väntat på bättre tider ett bra tag. Redan på fredag kväll kändes det som att det var jättelängesen jag var på jobb!

Och i lördags morse vaknade jag med solen och tog mig i kragen att ordna lite planteringsverkstad i köket. Jag har inte kommit till skott att skaffa mig blommor innan, jag har ju bara bott i "nya" lägenheten sen i oktober... ;) Mina krukor har lite konstig form så därför måste jag plantera om blommorna för att de ska passa, och därför blir det liksom aldrig av...
Men i lördags hände det - och så mycket trevligare det blev med växter istället för bara tomma krukor!


Sen lockade solen och jag dammade av mina solglasögon och tog en promenad för att handla lite. Det var så skönt att bara gå ut och flanera i lugn och ro - och i sköna skor. Till skillnad från ta-mig-till-jobbet-promenaderna varje dag. Och när jag var på väg hem igen ringde ovan nämnda nästan-granne och frågade om jag ville ut på promenad. Så då svängde jag upp och mötte upp henne för en liten promenad i solen.

Sedan hanns det också med en liten powernap innan det var dags för middag och schlagermys med några tjejer inne i stan. Jag tyckte att i princip alla låtarna var bra men hade ingen riktig favorit. Därför blev jag varken glad eller besviken över vinnaren.
Efteråt var det tänkt att vi skulle gå ut och dansa lite, men alla var ungefär lika trötta och vi gick ut mest "för att vi inte skulle vara tråkiga och stanna hemma" (trettiårskris?). Det blev lite beslutsångest om vart vi skulle, och jag som aldrig varit ute i Malmö och inte har nån aning om vad som finns hade inte så mycket att bidra med. Det slutade med att vi gick runt lite och till slut hamnade på en pub där vi satte oss ner en stund innan vi efter en stund gäspande konstaterade att det var nog okej att gå hem nu. ;)

Även idag var jag uppe med solen och tog med mig samma nästan-granne på turné. Hon fyndade matta och skor, och jag shoppade en soffa. Det är dyrt att vara hockeyfan. När Tre Kronor åkte ur OS-turneringen tröstshoppade jag en ny tv, och när Modo nu missade slutspelet tröstshoppade jag en ny soffa...

Hmm... Jag behöver en ny dator också. Om Foppa beslutar sig för att lägga av kanske?

Och nu sitter jag och beundrar mina nyputsade fönster. Jag är nästan chockad själv. Var kom denna energin ifrån? Kan det vara solen som är skyldig?!
Helgen avslutas ikväll på bästa sätt med middag och mys hos världens bästa mormor och morfar!

Inga kommentarer: