onsdag 24 mars 2010

Steppilisteppat

Ikväll har jag äntligen steppilisteppat igen - och tack och lov var ordinarie instuktören tillbaka. Förra gången var ingen hit. Passet kändes roligare idag och jag hade lite mer ork i benen - då blir allt mycket roligare. Enda tråkiga var att slutlåten hade lite konstig takt, det kändes som att vi körde i baktakt och då lägger man mer energi på att tänka än på att ge järnet!

Och sen undrar jag förstås fortfarande hur det kan komma sig att ett 60 minuters step-pass endast innehåller 30 minuter step? Är det ett generellt Friskis-drag? Behöver Friskis-människor 15 min uppvärmning/styrka innan själva passet drar igång, och sen 10 minuters nedvarvning och femtielva djupa in- och utandningar och sen dessutom sluta 5 minuter för tidigt?!

3 kommentarer:

mormor sa...

Fråga dom, du brukar ju inte vara sen att säga ifrån.

friskis från jönköping sa...

Passen på Friskis är bara 55 minuter så att de ska kunna städa och förbereda för nästa pass. Åtminstone på de step-pass jag har varit på har det varit 2 block step under uppvärmningen, så det var step då också, fast kanske lite enklare och långsammare än senare.
Det ska ingå styrka i ett step-pass, men jag hade hellre haft ett pass utan styrka och sedan 4 block koordination i stället för 3.
Håller med om att nedvarvningen och stretchingen kan vara väl lång ibland.

Prralin sa...

Friskis från Jönköping - Tack för dina inputs!
Ja, jag trodde också först att det var 55 min pass eftersom jag är van vid det sen tidigare (just av den praktiska orsaken), men på schemat står det 60 min så då tänkte jag att det borde vara 60 min.

Jag jämför förstås med mitt tidigare step-ställe och då fanns det olika typer av step; antingen step styrka eller step. Men om det ska ingå styrka i ett vanligt step-pass så förklarar det ju den saken. Har inte hittat nån info om det heller. Men jag får väl helt enkelt se till att steppa på ordentligt och vänja mig. :)

(och för den delen prova andra Friskis-pass, så jag kanske lär mig "Friskis-andan"...)