onsdag 3 mars 2010

Tråkigaste step-passet ever

Ikväll har jag genomlidit vad som kändes som tråkigaste step-passet ever. Det var en vikarierande instruktör (hoppas jag för Guds skull!), en überkäck dam i sina bästa år (50+), sådär tjoande och tjimande och käck som bara Friskis kan vara.

Och det hade jag väl kunnat överleva (även om det är lite too much för min smak), men hon kunde inte hålla ordning på höger och vänster - något som är ganska väsentligt om man ska kunna lära ut en ny koreografi. Dessutom envisades hon med att stå vänd "tvärtom", dvs med ansiktet mot gruppen istället för med ryggen mot oss. Jag tycker i och för sig att det är trevligt att se något annat än rumpan på instruktören hela tiden, men det kräver ju också att hon tänker tvärtom (så att gruppen och instruktören går åt samma håll, fast spegelvänt) - och att hon inte själv står och trampar "höger" (som är utgångspunkten) hela tiden utan att tänka på att vi då får köra "vänster" hela tiden. Och sen när hon blir ombedd att vända sig och stå med ryggen mot oss, dvs på samma håll som oss, fortsätter hon trampa höger - men hallå du har lärt oss att trampa vänster hela tiden. Är man ovan steppare blir det kaos direkt i huvudet. Vilket håll ska vi egentligen på?

Koreografin var tråkig (enkel), stegen deklarerades först när vi redan skulle ha gjort dem, musiken var för låg och långsam - och dessutom lyckades hon med konststycket att tro att vi skulle sluta efter 45 minuter istället för efter 60 minuter.
Ett tips till nästa gång du ska vicka: kör ditt eget Friskis-pass istället för att leka step-instruktör. Och ett tips till mig själv: nästa gång jag känner redan efter 10 min att det här kommer bli ett skitpass, följ känslan och gå därifrån. Det tjänar alla på i längden...

De har visserligen annonserat att de söker nya step- och aerobic-instruktörer så jag förstår att de inte har så mycket att välja och vraka ur... men är det inte bättre att man förklarar situationen då än att gå in och "låtsas som ingenting"?! Om jag inte hade köpt ett årskort redan så hade jag utan tvekan övervägt att överge Friskis efter den starten jag fått. Jag hoppas de kan överbevisa mig. Snart.

3 kommentarer:

mamma sa...

sök jobbet, så får de andra ett trevligt stepp pass

Kattis sa...

Jag håller med mamma, detta är din chans. :)

Prralin sa...

Haha, I don't think so!

Jag kan ställa upp att med kritiska ögon utvärdera nya pass (vilket jag uppenbarligen verkar göra ändå, skeptisk som jag är...) men där får det stanna. :)