fredag 26 mars 2010

Hej Borås!

Jag och Polon tog oss helskinnade till Borås i eftermiddag, båda två. Här ska vi spendera helgen hos Jenny, och imorgon ta oss en tur till Göteborg för att besöka TUR-mässan. Man måste ju passa på när man "ändå bor i södern". (Mina infödda Malmökollegor håller inte med, de tycker att Göteborg är låååångt bort. Välkommen att bo ett tag i Norrland säger jag då).
Har man tur kanske man springer på några gamla branschkollegor?!

Jenny är en gammal högstadiekompis som jag faktiskt inte träffat på jättejättelänge. Första reaktionen var "Vad långt hår du fått" och "Vilken skånska du lagt till med". Hehe.

På vägen hit konstaterade jag att jag är farträdd (säg vad jag inte är rädd för?!). Det är läskigt med motorvägar och 110. För att inte prata om 120. Det tar ett par mil innan jag "kommer upp i fart". Mentalt alltså. Vänster körfält är ett sånt där läskigt körfält där alla blåser på i 190. Alltså måste man köra in till höger och pausa ibland. Dessutom kan jag få lite tvångstankar ibland om att det går så fort så man lär ju dö som en fluga om det händer nåt. Eller om jag kör på vägar med mötande trafik; tänka hur lätt hänt det är att komma över på fel körbana. Ja, sån är jag. Fast ibland är jag ganska normal också. ;)

Det märks att jag är en bonnatös från landet som har tagit körkort i storstan Simrishamn. Och med tanke på det måste jag säga att det går väldigt bra att köra inne i Malmö ändå. Med gps, förstås. :)

Och ett tips till alla BMW:ar - Små skitiga Polosar går inte fortare för att ni kör upp och lägger er i arslet och trycker med era skinande rena BMW:ar. Tvärtom! Polosar kan bli lite pillimariska då och rent av lätta på gasen. ;)
Tipset är även applicerbart på skinande rena Audisar.

7 kommentarer:

mamma sa...

inget fel med att ta det lugnt, som en mamma som älskar sin tös känns det tryggt att ha dej ute på vägarna tillsammans med lilla Polon som inte blir stressad att hålla jämna däck me dom stora pojkarna

Sara sa...

Det där med skånskan du lagt till med gillar jag INTE... men den kan du nog vänja dig av med igen hoppas jag.

Ha en trevlig helg!

Kattis sa...

Sara: även om du inte gillar det så kan jag intyga att så är det. Hörde det själv på telefon häromdagen. :) och sen är det ju bättre med infödda skåningar som tar tillbaka sin egen dialekt än folk som flyttar in någonstans o anammar dialekt direkt. Jag har ju fortf. inte lärt mig det där jakande konstiga kväva-sig-själv-norrländska ljudet.... ;)
Hälsa Borås, en himla trevlig stad om jag får säga vad jag tycker. :)

Sara sa...

Kattis: Jag vet också att hon pratar skånska o tagit tillbaka rätt mkt av det... Men trots det gillar jag det inte. Men vet också att hon rätt lätt går tillbaka till den Petra jag känner -som tur är! ;)

mamma sa...

men snälla vänner Petra är skånska o pratar därmed språket som pratas i vårt land, inte vill väl vi att ni ska prata nått främmande språk :))

Sara sa...

Jag är fullt medveten om att hon är från Skåne ja... Men tycker som jag tycker ändå!
Tror vi tar denna diskution vid ett annat tillfälle än här.

Åsa sa...

Hej! Om du inte redan har fått inbjudan till Les Mills träningsbloggträff så kommer den här.

Gå in på min blogg och läs mer om det.

Välkommen!