söndag 6 mars 2011

Baksmälla deluxe

När man har lyckats hålla sig hyfsat distanserad till hockeyn nästan hela säsongen så är det väl typiskt att man "dras in i det" de sista veckorna när det är som allra mest spännande och allra mest jobbigt. Inte alls bra för hälsan faktiskt. Och ännu värre när man inte befinner sig på plats.

Fast just idag (och ett par veckor framöver) är jag nog ändå rätt glad att jag inte är på plats. För jag undrar just hur Övik mår idag? Jag gissar på kollektiv baksmälla deluxe. En baksmälla som hållt i sig sen guldet 2007 och som kulminerade igår kväll när säsongens sista grundseriematch spelades. Sist i Elitserien. Sist. Kvalserien liksom. Tänk om det det ändå varit så att idrott bara är på lek...

Örnsköldsviks Allehandas chefredaktör sammanfattade det bra på Twitter igår.

Men om det ändå bara varit hockeyn. Sporten. Leken. Problemet är att det är så mycket mer än så. Modo Hockey betyder så mycket för Övik; för staden, för att locka ett större upptagningsområde, för känslan, för framtidstron. Ja, det har varit en nervös vecka - och värre kommer det bli innan den här kvalserien är slutspelad och vi vet om de klarar sig kvar eller inte. Ångest - bara förnamnet.

Men okej, positivt tänkande. Nu kommer ju Modo snart till Skåne och spelar.
Oj, vad positivt det kändes!

Bild från i tisdags innan matchen i Scandinavium, på den tiden det fortfarande var kul med hockey och Modo hade avgörandet i egna händer - men istället för att vinna de tre sista matcherna så förlorade de. Allihopa.
Bra uppladdning för kvalserien. Självförtroendet på topp...


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , 

1 kommentar:

Tweety sa...

Låter kanon med Vårruset & anmälan :-) Kram