söndag 13 mars 2011

Recept: Biscotti med blåbär & tranbär

36 stycken
75 gram rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl torkade blåbär (ca 50 gram)
1 dl torkade tranbär (ca 50 gram)
2 dl hackad mandel (ca 100 gram)

Gör så här:
Vispa smör och socker smidigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.Tillsätt resten av ingredienserna och knåda ihop till en fast deg.Dela degen i fyra bitar och rulla till längder lika långa som plåten. Lägg rullarna på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 20 minuter i 200 grader.

Ta ut plåten och sänk värmen till 125 grader. Låt svalna några minuter innan du skär längderna i sneda bitar, cirka 9 per längd. Lägg dem med ena snittytan uppåt och grädda i 30 minuter eller tills kakorna känns torra. Vänd den andra snittytan upp efter halva tiden.

1 kommentar:

Sara sa...

Dom ser inte dum ut alls de här. Tror jag ska prova baka dom!!