fredag 14 december 2012

Lucka 14 - Det här är jag bra på

Jag är bra på en himla massa saker, om jag får säga det själv. ;)
Därmed inte sagt att jag är bättre än någon annan på det jag är bra på.

Jag är (ofrivilligt) grym på att koordinera julklappar, och fungerar såhär i önskelisttider som någon sorts sambandscentral för släkten dit alla ringer och frågar om jag vet vad andra önskar sig, vad andra köpt till andra, vad som finns kvar på andras önskelistor osv. Inget konstigt med det, jag är ju någon sorts allvetande guru när det kommer till julklappar. I den bästa av världar leder detta till att alla får allt som de önskar sig, utan några dubletter. Eller ja, åtminstone att alla andra får det, för det är antagligen ingen som koordinerar min lista. :)

Dessutom tycker jag det är väldigt roligt att köpa julklappar och presenter. Det behöver inte kosta en halv förmögenhet, men konsten är att köpa det som folk önskar sig fast med en liten twist. Jag har spenderat många kvällar i december tillsammans med google för att hitta the julklapp. Det gäller ju att sondera terrängen och inte köpa första bästa, även om det står på önskelistan. Helst av allt ska man ha snappat upp önskningar under året som gått, men som personen i fråga själv glömt bort när det väl kommer till önskelista.

Tips är att anteckna i mobilen om du hör någon säga något som de vill ha, och här gäller det att vara på hugget oavsett om almanackan säger mars, augusti eller december. Ett annat tips, om ni jobbar med önskelistor och du själv vill komma på nåt kul att önska dig, är att ha en rullande önskelista antingen i mobilen eller i datorn där du själv skriver upp saker du kan önska dig. Sånt som du inte direkt behöver (då köper man det ju själv), men som hade varit kul fast lite onödigt, i lagom prisklass för någon i släkten att ge dig i julklapp. Jag har en sån lista som har rullat flera år, och när det blir dags att skicka önskelistor sammanställer jag detta - sen är det bara att stryka det man eventuellt får, och övriga grejer kan ju bli kvar till nästa år. Om det inte är nåt du behöver innan, men som sagt, då köper du ju det själv. :)

Kan man jobba som julklappskoordinator på heltid tror ni? Om ni ser någon sådan ledig tjänst får ni gärna tipsa. Jag är available från januari!

Inga kommentarer: