onsdag 5 december 2012

Lucka 5 - Det här är min stad

Malmö. Min hemstad sedan drygt tre år tillbaka. En stad som fått oförtjänt dåligt rykte på grund av några skjutgalna puckon. Som tur var finns det inte så många av dem, och antagligen inte fler än nån annanstans. Det är bara det att det liksom hopat sig periodvis i Malmö och då är ju inte medierna sena att hänga på och haussa upp. Det är tråkigt, för Malmö är en fin stad. Och jag har aldrig känt mig otrygg här. Trots att jag är en lantis på vift i storstan.

Malmö är staden som gett mig många nya människor i mitt liv. Som visat mig att det går att träffa nya vänner i vuxen ålder, i en ny stad där du inte känner någon. Att det går, om du bara vill. Malmö har bjudit på en del uppförsbackar och motgångar, och visst har jag tänkt tanken att flytta tillbaka när det varit som värst. Till tryggheten. Men det är ändå något som har hållt mig kvar. Jag är inte färdig med Malmö, vi har ju precis börjat gilla varandra.

Malmö är också staden som ska arrangera Eurovision Song Contest 2013. Det kommer bli grymt! Och nu blev jag påmind om att jag glömt skicka in min ansökan om att bli volontär under Eurovision, för jo - visst hade jag tänkt ha ett finger med i spelet där. Man måste ju vara med där det händer.

Malmö är dessutom väldigt vacker i vinterskrud och juleljus.

1 kommentar:

Cecilia sa...

Du är den perfekta volontären, den bästa de kan få!