måndag 23 januari 2006

Dålig speed

Fattar inte var dagarna tar vägen?!
Jag hinner ju inte få nåt gjort förrän det är kväll igen!

Kan kanske ha nåt att göra med att jag sover längre än vanligt...
(blev dock väckt imorse av någon som ringde o - surprise surprise - skulle prata med Freddes café, börjar bli lite less på det nu faktiskt... speciellt folk som bara pratar på som om jag vore Fredde himself - efter ett tag när man får en syl i vädret får man liksom fråga "ursäkta men vem söker du?" "jasså Freddes café, nu blev jag överaskad!" suck)
Sen går man upp, ger Fritz mat så han blir tyst, sätter igång datorn, slösurfar lite, ut o går en promenad (imorse iaf), äter frukost o läser tidningen, kollar internet o Aftonbladet + Expressen lite noggrannare.
Sen innan man kommit i och ur duschen (i bästa fall) är det ju redan lunchtime!
Ska man sen va duktig o laga "riktig" lunch (vilket jag försöker vara nu för att fylla på förrådet av lunchboxes i frysen) så har det ju gått nån timme till o klockan är så mycket så man tycker att det knappt är lönt att börja göra nåt innan det blir kväll... Kväll = legitimit att ligga i soffan o glo på tv. =) Eller i bästa fall nåt annat planerat, typ träna... o så laga mat. Shit vilket (segt) ekorrhjul jag sitter fast i.

Den här dagen har sett ut ungefär så... Det som kan räknas som "vettigt" (?) idag är väl att jag gick en timmes promenad imorse (jävulskt segt, kändes sååå tungt efter helgens ätande), tvättat några maskiner tvätt, frostat av o konkat upp stackars cykeln för trapporna (den har stått ute i snön tills nu, rostig o fin blev den på köpet, trodde ett tag att det skulle lösa sig på bättre sätt än att behöva ta upp den hit men insåg att det inte gjorde det, sen tog det ett tag innan jag fick ut allt annat skit från förrådet så att den faktiskt får plats - en cykel är ganska skrymmande i ett smalt förråd som man dessutom springer in och ut i dagligen... men nu är den iaf under tak stackarn)... gjort indisk chicken garam masala (starkt!) till lunch o diskat.
Sen blev klockan fyra o dags att dra ner på stan, har varit med Resesäljarna (Daniel o Anki) i Umeå ikväll o fått info o blivit bjuden på mat av Apollo. Och vem dök upp där om inte kollegan Magnus! Trevligt värre, inte sett honom sen i somras tror jag! Men han lovade att komma söderut igen o hälsa på snart iaf, så nu vet ni det turister - han har lovat!

---

Vad har annars hänt sen sist då? Inte alltför mycket tror jag...
Fredag morgon var jag med Resesäljarna på Statt på info-möte med Europeiska Reseförsäkringar. Var ut o käkade en snabbis med Sofie, Josef o Jenny i fredags kväll. Sen hem o såg Mif-Skellefteå på Viasat. Jobbade i lördags - alltid lika trevligt, fick ju tom sälja ett par eskimåskor till Kattis! (o ett par andra vinterpjucks till mig själv, de jag kollat på innan men bestämt mig för att inte köpa, men nu var de nedsatta så jag fick dem för 150 kr) Missade hockeyn pga jobbet men fick istället skicka Jenny o Kattis så man har nån kontakt på plats liksom...

Sen kom de + KP o Kajsa hit på kvällen o fixade (ja det är perfekt att bjuda hem folk som dels tar med sig maten + lagar den! själv behöver man bara försöka hålla sig ur vägen så gott det går o assistera när de inte hittar det de söker... ) skaldjursfrossan som var planerad. Räkor, hummer, krabba, musslor o lax/spenatpaj stod på menyn. Det var smarrigt, själv hade jag väl bara ätit räkorna tidigare men man måste ju vidga sina vyer. Eftersom jag inte vet hur det ska smaka tyckte jag det smakade bra, men det verkade inte så för "finsmakarna". Trots allt var ju räkorna godast... =)
Dessa förrädiska kex som ingen var vänlig nog att ta med sig hem (vilket jag faktiskt bad om eftersom jag visste att jag inte skulle kunna motstå dem) ställde sen till det för mig... Kex är väl min allra största last egentligen, och numera förflyttade till absolut förbjudet-listan. Tillsammans med godis o kakor som fortfarande står kvar där, o kommer så få göra ett bra tag framöver... dock har de inte överlistat mig än - de skulle bara våga!
Resten av brudarna drog vidare till Harrys, skjutsade dem o sen ställde jag mig o diskade upp o städade undan lite innan jag kröp till kojs...

Söndagen började uttråkat o bläää-igt, så då gick jag o tränade för att få nåt annat att tänka på... Efter en snabb-dusch sällskapade jag Jenny på en promenad till Ås-backen för att fika med Kattis som var där o åkte skidor. Tror inte hon trodde själv på att jag skulle hänga med dit så hon blev nog inte så besviken... =) Hann sen hem lagom till att slänga mig i soffan o se Rögle-Skellefteå på Viasat. Trött o less o tidigt sängdags... *gäsp*

---

Japp bara 2 dagar kvar tills herr Lindström lyser upp våran tillvaro igen!
Sen börjar ju dessutom HCZ den 3 mars! Så nog ska vi klara vintern alltid... =)
Annars glömmer du väl inte att vi har en hel massa gamla Tore-avsnitt inspelade....



1 kommentar:

Sara sa...

Ah du, smart lösning där med cykeln i ditt förråd inne ju... tar ju lite plats men du får snart ta ut den igen.