söndag 29 januari 2006

Skidåkning

Överlevt en dag "i backen" som man tydligen säger.
Låter ju lite småcoolt så jag säger så jag med. =) Jag kan ju inte direkt påstå att jag är nån stjärna, men det tror jag inte heller att jag utgett mig för att vara... Nu kan jag iaf säga att jag faktiskt åkt skidor, nog för att jag stått på ett par slalomskidor en gång tidigare för några år sen, men så mycket mer än att "stå på" dem blev det nog inte då.
Var sak har sin tid... Jag avancerar inte så fort; känna på skidorna en gång, tänka 3 år, prova igen... I den här takten vet man aldrig vad som kan hända...!

Storliften (dvs stora liften upp till stora backen) funkade inte idag, lämpligt nog. Så det var inte ens nån som kunde säga "känn dig inte tvingad men du måste följa med" dit upp...
Barnbacken besöktes istället, Kattis agerade lärare o Kajsa var också med. Hon påstod att hon inte heller hade åkt förr, men sakta men säkert kröp det fram att det hade hon ju visst det - o det syntes, en blivande stjärna!

Petra är däremot ganska grön "i backen". Ett bra tillfälle att dra upp sitt skånska ursprung faktiskt, för det är väl knappast nån som räknar med att en skåning som aldrig sett snö förut ska kunna åka skidor?! Fick på mig ett par pjäxor, hittade fram o bak på skidorna, upp o ner på stavarna, rekogniserade knappliften o lyckades faktiskt ta mig upp med den redan på första försöket.
Allt med den utmärkta skidlärarens hjälp förstås.



Eftersom hon lurat med mig dit fick hon förstås också hjälpa mig ner för backen. Lite brant för min "nedförsbacksskräck" (i kombination med att inte gilla fart o okontroll) men efter ett antal neråkningar med fast grepp om läraren tog jag mig också ner för egen maskin. Tror inte jag fick några stilpoäng men det var jag inte ute efter heller.
Bara för att kunna säga att jag åkt hela backen (pratar fortfarande om barnbacken alltså) fick jag ju åka hela vägen upp sista gången. Och när jag väl stod där uppe fanns det ju inte så mycket att välja på än att ta sig ner. Då får läraren rycka ut igen för det va lite väl brant, o det gick ju... eh... bra? På översta halvan av backen lyckades jag köra omkull både mig själv o läraren i två snygga bowlingstrikar. Hon måste ju få känna av vad hon gett sig in på liksom... =)


Ärligt talat. Det gick faktiskt över förväntan o var lite småkul. Det ser ännu roligare ut, men det kan ju ha nåt att göra med att alla andra kan åka. Det där med att svänga fattade jag inte riktigt, men jag lyckades ju iaf åka lift, ploga o bromsa. Och våga åka utför där det gick lite lagom nerför.
Alla armar o ben o huvudet i behåll. Det borde väl räknas som lyckat?!
Kan faktiskt tänka mig att göra om det... =)


Kajsa o jag - we did it!
Det kan komma upp fler bilder i mitt fotoalbum om jag orkar pyssla med det nån dag...

8 kommentarer:

Kattis sa...

"Kan tänka mig att göra om det.." Det är rätta takter Petra!! Jag vill bara tillägga att jag är mycket imponerad. Petra har helt klart gjort vinterns insats. Och ryktet säger att hon nu är bäst i familjen på skidor... :-)

Sara sa...

Bra gjort tjejen. Fixade hela barnbacken första dagen i en slalombacke. Inte illa...
Jag vill också åka så snart är vi där igen ska du se!! :)

Prralin sa...

"Fixade" är väl att ta i...

Sara sa...

Ja men du tog dig ju ner... :)
Fina bilder nu ocskå. Inte illa.

Anna S sa...

Är det mössan du har på dig med rekommendation att åka till värmen istället? =)

Anonymous sa...

Du var grym! Lite mera "tåga" till nästa gång bara. Men att du kom upp till högsta toppen i barnbacken, och dessutom kom ner, det är bra jobbat. vi var ett bra team igår, med coach och allt. På söndag nästa gång då.. =) Kram

Engma sa...

Tjohoo! Vilken insats! Du får ju tom mig att längta efter backen! Jag har ju inte åkt utför på flera år! :)

mamma sa...

´bra gjort, visst är du bässt i familjen! är verkligen impad, men gör nu om det, det både ser kul ut och verkar vara det. Nått ska du väl ta me dej från åren i norr, skidåkning alltså. Ha de gott.kram