tisdag 31 januari 2006

Dan före dan

Sista dagen som arbetslös idag, sen drar allvaret igång. Det känns bra, men förstås har jag väntat med "allt man skulle göra under tiden man var ledig" till sista stund.... Så ett par dagars ledighet till hade varit perfekt, då hade jag hunnit få ordning på saker o ting först. Men jag har ju bara mig själv att skylla, har faktiskt haft x antal månader på mig - smart att börja typ förra veckan då!

Har iaf fått mitt mastondont-projekt med fotoalbumen färdigt... Det tog sin tid att sortera alla på datorn, kasta hälften som bara var onödiga, beskära dem o fixa till, framkalla, sätta in i album o så slutligen skriva kommenterar till alla. Men det är skönt nu när det är gjort! Två års fotografering o ca 800 bilder är äntligen på plats där de ska va! Lite rygg- o nackont har de också gett mig, men det är väl smällar man får ta...

Har småfixat lite av varje idag, har varit busy hela dan. Skrev kommentarer till sista albumet imorse o kunde sen äntligen städa bort allt som hade med det att göra... Manglade sängkläder (vilket jag aldrig i hela mitt liv ens hade drömt om att göra innan jag flyttade hit, men så hittade jag en mangel i tvättstugan o tyckte den va lite småkul att använda, jag är konstig jag vet!) o strök en gardin som jag shoppade på Second hand för 5 kr för ett tag sen. Den är storblommig med bruna blommor, blandning mellan 70-tal o Marimekko typ, planen är att den ska upp på väggen nånstans nån gång... eller så får den ligga kvar i garderoben där den nu landat.
Suttit i telefonkö en halv evighet till Arbetsförmedlingen för att meddela att jag fått jobb o att de kan ta bort mig därifrån för ett tag framöver... Alltid lika roligt "Du är nr 138 i kön, det är snart din tur". Yeah right.
Har även letat fram symaskinen (vilket jag egentligen gjorde i söndags då Kattis lånade den - tack, annars hade jag aldrig fått fram den! nu har jag tom hittat den riktiga backa-knappen så nu kan man backa också!) o fixat till två par byxor som var lite för långa, o vida i benen. Kom ju på att det kanske vore lämpligt att ha mer än ett par byxor man kan visa sig bland folk i när man nu plötsligt ska jobba varje dag... Så det fick bli reashoppning, två par för halva reapriset.
Varit o handlat lite frukt, för det var tomt i fruktskålen. Sen på Elitvaror o köpt en "entrématta", alltså en stor dörrmatta över hela hallen. Man drar in så jäkla mycket skit nu, o så när jag har skostället en bit från dörren blir det grus överallt... så kom den på plats också, Fritz tyckte den var bra att vässa klorna på iaf...

Lite annat smått o gott o sen tyckte jag att jag var värd soffläge en liten stund o två avsnitt Vänner under tiden jag åt. Perfekt avkoppling.
Och så har Amadeus-boken åkt fram, hittade även mina anteckningar jag gjorde när jag praktiserade på Resesäljarna... Kan inte säga att jag minns mycket, bläddrade igenom lite snabbt bara, men faktiskt när jag tittar på det så ska det bli roligt att friska upp minnet o förhoppningsvis lära sig att kunna använda det på riktigt!

Nä nu ska jag byta om o dra ner till Energihuset på Karaoke-spinning, nytt pass sista tisdagen varje månad, ska bli intressant att prova. Tycker iaf att det är perfekt med en tisdagsspinning för det är inga andra pass som tilltalar mig på tisdagar annars...
Sen ska jag hem o lägga mig i soffan o kolla på Dirty Dancing, såg att den skulle va ikväll!
Och kanske plugga lite Amadeus... =)

---

Karaoke-spinning är inte att leka med kan jag meddela! Helt sjukt jobbigt! 50-55 min cyklande till 80-talshits o schlagers, sjungandes dessutom. Riktigt seriöst med karaoke-DVD o bildskärm på väggen. Väldigt roligt men väääldigt jobbigt! Länge sen jag var så slut, sååå när att känna mig spyfärdig... Men en dusch o nåt att äta så kanske man blir människa igen?

---

Kan inte annat än älska Dirty Dancing. Det måste ha varit vansinnigt länge sen jag såg den för jag kände inte igen typ nåt, eller så beror det på mitt obefintliga minne vad gäller filmer (o annat också för den delen). Hur som helst så var den super, me like!!

6 kommentarer:

Sara sa...

vart har du shoppat byxor på rea? Jag är ute efter några nya byxor också...
Jasså så det var så seriöst med den där karaoke-spinningen, men det ska provas på, låter jätteskoj med schagers och 80-talsmusik... :)

Kajsa sa...

Jag lider med dig som måste jobba med Amadeus. Jag svär vid Gud att jag aldrig kommer öppna boken när jag är färdig med kursen. Man kan säga att jag hatar...
Puss å kaka

Engma sa...

Karaoke spinning herregud he he... Det kan bara vara energihuset :)

Kanske man själv ska kolla lite i böckerna :) Det var längesen man kollade på nåt som har med resesäljande att göra!

Charlotte sa...

skulle bara visa att jag faktiskt också hittat hit nu och läser lite ibland när jag minns det :)

Anna sa...

Va skoj att sjunga och cykla samtidigt. =) Jag sjöng med lite på gympan i måndags, men sen slutade jag eftersom många såg alldeles slut ut och när jag är det så brukar jag bli irriterad på när någon sjunger till låtarna när ingen annan gör det. =)

Kattis sa...

Ska bara meddela att jag lever. var tveksamt ett tag där efter spinningen... men lite mat o åtta timmars sömn gjorde susen. Lite matt i kroppen visserligen men det tar sig.