söndag 25 mars 2007

Laxpaj med broccoli

Vet inte om jag delat med mig av detta receptet förut, men jag gjorde precis pajen o den är iaf supersmarrig o rekommenderas varmt!

Laxpaj med broccoli

Pajdeg:
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
50 g margarin
0,8 dl kesella
2 msk riktigt kallt vatten

Fyllning:
2 dl rökt lax
2 dl broccoli
4 msk färsk dill, finhackad
1 dl riven ost
2 st ägg
2 dl mjölk
2 tsk chilisås
salt
peppar

Tillagning:
1. Hacka samman alla ingredienserna till pajdegen och klappa ut den i en pajform. Nagga. Låt vila 30 minuter i kylen.
2. Förgrädda sedan i 200 grader varm ugn ca 5 minuter.
3. Lägg den rensade och finfördelade fisken tillsammans med broccolin, dillen och osten i pajskalet.
4. Vispa samman ägget och mjölken. Smaksätt med chilisås, salt och peppar. Slå äggblandningen över fyllningen och grädda ytterligare 20-25 minuter.

Nykokt broccoli eller en grönsallad är gott till.


Recept och bild från Tasteline.

Inga kommentarer: