onsdag 11 februari 2009

Plugga genom Miroi?

Den stundande (nåja, någongång i framtiden iaf...) flytten söderut har fått mig att fundera lite på vad jag egentligen ska göra när jag kommer till södern... Jag kan ju inte räkna med att ett jobb hoppar på mig direkt, i dessa bistra tider. Jag måste ha en plan B.

För övrigt vet jag inte ens vad jag vill jobba med...?

Jag har studerat lite utbildningskataloger och kurser och känner mig lite småsugen på att plugga. Men eftersom jag fortfarande inte vet vad jag vill bli när jag blir stor, och redan har pluggat nästan 5 år så är det kanske dumt att plugga bara för pluggandets skull? Om man inte vet vad man vill bli av det alltså... Men bra som en back-up om man inte har nåt jobb förstås...

För att "provplugga" lite tänkte jag söka nån distanskurs som jag kan börja på redan nu, och då alltså plugga nåt som jag tycker är roligt... Hittade nån kurs i "Grafisk kommunikation" som lät intressant. Men sen sprang jag på några yrkesinriktade utbildningspaket som Miroi erbjuder på distans. Är det någon som har erfarenhet (egen eller hört från andra) av studier genom Miroi? Blir det något vettigt av det? Hur ser man på dessa utbildningar från en arbetsgivares point of veiw?

Jag hittade fyra utbildningar som verkade intressanta;

> Grafisk formgivare

> Butiksledare

> Marknadskoordinator med inriktning mot turism

> Ekonomiassistent

Två av dem här låter mest intressanta ur ett "rolighets-perspektiv" men de andra två låter intressanta ur ett "nyttighets-perspektiv"...


Andra bloggar om , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Mirois utbidlningar är precis samma sak som vilken annan komvuxutbildning som helst, med enda skillnaden att du pluggar hemma istället för i en skola :) Du har ständig tillgång till lärare och "klasskamrater" via chatt, mail och telefon. Enligt mina erfarenheter får du MER tid med läraren när du pluggar på distans, jämfört med om du satt i ett klassrum.