tisdag 9 augusti 2011

Och joggingen då?

Ja, jag missade visst 4 veckors-nedräkningen i lördags - och snart är det bara 3 veckor kvar. Men jag har faktiskt varit ute och luftat joggingskorna inte mindre än tre gånger här uppe. Två gånger runt Hörnsjön (ca 4 km) och en gång runt Höglandssjön. Och då vill jag gärna tillägga att det var runt både stora och lilla sjön vid Höglandssjön, dvs 7 km totalt (helt platt och garanterat backfritt).

Bästa peppen är att nämna för kompanjonen att man tänker försöka sig på det (trots att jag inte sprungit längre än 4 km på flera år) - och få ett gapskratt till svar. Då är det ju liksom inte så mycket att välja på än att kuta hela vägen. Trots att samma kompanjon väljer att promenera istället för att jogga, men efter 1/4 av rundan ändå kommer småjoggandes bakom bara för att meddela "haha, jag kom ikapp dig". Ja, jag har ju inte påstått att jag är nån gasell direkt. Och ser ju inte ut som nån heller.

Men 7 km tog jag mig runt i alla fall. Några strechpauser och kortare gåpauser fick det förstås bli, men det går väl inte direkt jorden under av? Sista 1,5 km, precis när man behöver som allra mest pepp för att orka hela vägen in i mål, så öppnade himlen sig. Jag var dyblöt från topp till tå inom loppet av 5 sekunder. Men det gick det också. Förutom några liter vatten i håret och kläderna hade jag också två snygga blåsor på foten med mig in i mål.

Snälla Öviks kommun, kan jag få låna med mig Hörnsjön och Höglandssjön hem ett tag? Det är ju liksom där jag vill springa, om jag nu ska springa. Och det ska jag ju tydligen.

1 kommentar:

Keron sa...

Heja heja!

Jag vill också springa på Hörnsjöns mjuka spår! Det skulle nog mina fossingar gilla :)