tisdag 9 augusti 2011

Roadtrip dag 2

Efter en god natts sömn i Göteborg kramade vi Kattis på återseende om en månad och drog vidare österut. I Sjötorp var vi lunchsugna och inventerade den lokala Handlarn-affären i jakt på lunchmat. Orutinerat nog hade vi inga besick med oss och fick därför köpa ett 100-pack engångsgafflar i affären... När vi hade betalt dyrgafflarna sprättade vi förpackningen och tog varsin, resten gav vi tillbaka till affären - det kanske passerar fler orutinerade turister i gaffelnöd.

I Sjötorp börjar Göta Kanal, och vi hade blivit tipsade om detta ställe av en gammal kanalräv. Vi dukade upp picknicken precis vid slussen och väntade på båtarna. Och väntade. Och väntade. Men till slut kom de, två stycken! Och vi fick se slussen in action på nära håll innan vi fortsatte resan mot Uppsala.

Strax efter kl fem anlände vi Uppsala efter lite meningsskiljaktigheter med gps-tanten. Vi fick en guidad promenad i stan av KP och spanade bland annat lite på Domkyrkan innan vi hamnade vid Åkanten och avnjöt en ytterst smarrig middag. Ännu en härligt varm och skön sommarkväll.

2 kommentarer:

Anonym sa...

tyckte väl jag kände igen det, just där stannade sigge o jag och tog en fika o glass på väg hem från karlstad men nya motorn, vi såg nån båt slussas en vacker plats vi körde en bit på lilla vägen paralellt men riksväg 26

mamma sa...

jaha dax igen att trycka fel, alltså inte anonym :)