måndag 8 augusti 2011

Roadtrip dag 1

I måndags påbörjades "den riktiga" roadtrippen norrut. Det började med ett stopp redan i Ängelholm, för att hämta upp en göteborgare som skulle med norrut och för att luncha med en nyinflyttad ängelholmare. Äntligen strålade solen på riktigt även över Skåne! Och vad gör man väl bättre då än tillbringar dagen i lilla bilen utan ac...?

Efter Ängelholm drog vi vidare och fick en snabbguidning genom Halmstad, Tylösand och bland kändishus såsom Per Gessle, Fredrik Ljungberg och Bengan Johansson. Ett toabesök på Gessles hotell och lite span på alla guldskivor mm som prydde väggarna. Är man gammalt Roxette-fan så är man. Det var ju lite småvarmt i bilen, så ett svalkande dopp satt som en smäck vid Frösakull en bit från Tylösand. Som Kattis sa; "där slipper man brattsen som hänger på Tylösand". ;)

Vi var framme i Göteborg strax efter nio på kvällen, och när vi väl hade lyckats parkera bilen och bära upp grejerna till lägenheten och svidat om så hade klockan blivit ganska mycket. Vi hade siktet inställt på räkor, för det måste man ju förstås äta när man är i Göteborg. De flesta ställen vi gick förbi hade dock hunnit stänga, men till slut hittade vi de tre sista räktallrikarna på uteserveringen vid Ostinidiefararen Götheborg. Kvällen var underbart varm, ljuset magiskt nere vid hamnen och räkorna smakade precis som de ska i Göteborg. Sällskapet var det inte mycket att klaga på heller.

Inga kommentarer: