söndag 1 januari 2012

Summering 2011

Årets projekt: Söka jobb. Jag började året som halvt sjukskriven utlånad till annan arbetsplats inom organisationen på läkares inrådan för att undvika den arbetsplats som gjorde mig sjuk. Under våren kom jag tillbaka till min ursprungliga arbetsplats, och sedan dess har det bara funnits ett fokus: Det här är tillfälligt, jag måste skaffa nytt jobb. Jag tror det är den mentala övertygelsen som har räddat mig från att bli helt tokig av omständigheterna. Och skam den som ger sig, under hösten gav slitet äntligen resultat!

Årets nya kunskaper: Förutom de där kunskaperna som livet självt ger, så har jag genom jobbet gått en kurs i Workshopsledning under två dagar och en kurs i Praktisk projektledning under tre dagar. Mycket bra och intressanta kurser! Under september och oktober gick jag också på en kvällskurs i Fotografering en kväll i veckan anordat av Studiefrämjandet. Denna kurs var av varierande kvalitet, men jag fick i alla fall möjlighet (och inte minst, tog mig tid) att lära känna min kamera.

Årets nervösaste: Fredagen den 8 april. There is a God.

Årets bästa köp: Ja, jag har ju redan nämnt min picknickfilt. Men att en picknickfilt skulle vara hela årets bästa köp vore kanske lite sorgligt. Jag hade ju glömt bort att jag faktiskt köpte en systemkamera i våras, för pengarna jag fick i 30-årspresent ämnade för just en kamera.

Årets vändpunkt: Jag tror faktiskt att det vände på Christer Olsson-föreläsningen i slutet på september. Efter en tung period fick jag där och då hoppet tillbaka. Jag blev påmind om vad som finns utanför min lilla bubbla, det där som jag saknat. Positiva vibbar. Vilja. Entusiasm. Inspiration. Allt som inte är under utveckling är under avveckling. När jag tänker efter så har jag nog känt mig som en annan person efter detta, eller rättare sagt som den person jag egentligen är och håller på att hitta tilbaka till.

Årets födelsedag: Jag fyllde 30 i april. Och jag passade på att fira nästan hela veckan lång. Tack alla ni som på ett eller annat sätt uppvaktade mig, det uppskattades mycket!

Årets avsked: Peter Forsberg bestämde sig den 14 februari för att lägga skridskorna på hyllan, denna gången för alltid. Sorgligt att han inte fick avsluta på sin egna villkor, men vilken fantastisk karriär han har hunnit med trots att han har varit skadad mer eller mindre de senaste åtta åren.

Årets framgång: Nytt jobb - check!

Årets nykomling: Årets nykomling är förstås Franzon som flyttade hem till mig den 3 februari. Som först hette Snuff. Och sen var namnlös under lång tid. Jag hade dåligt samvete för att jag inte gett honom ett vettigt namn, att jag egentligen inte orkade med honom och för att jag tänkte och kände att han inte var Fritz. Men nu känns det som sagt som att vi börjar connecta mer och mer, i takt med att han lugnar ner sig och att jag återfår lite energi.

Årets möten: Årets bästa möten står helt klart CityPolarna för. På kort tid har jag haft förmånen att skaffa mig flertalet trevliga bekantskaper, men också några fina guldkorn som jag redan väljer att kalla mina vänner. Kanske har det här slagit hål på myten om mig själv som någon som tycker det är jobbigt att lära känna nya människor, för på sistone har jag också lärt känna andra människor betydligt bättre - och det är ju inte så farligt.

Årets 15 seconds of fame: Låna en Malmöbo.

Årets resor: Årets resor har uteslutande gått inom landets gränser. Och visst hade det väl varit skönt med sol och bad och nya omgivningar, men eftersom jag numera har vänner utspridda över hela landet så prioriterar jag att resa runt och träffa dessa. Även om jag som sagt blivit något bättre på att lära känna nya människor, så är det alltid viktigast för mig att hålla kontakten med dem jag redan har och håller kära. Jag har varit i Göteborg ett antal gånger, för att se på hockey, på roadtrip och på Öviksreunion tex. Jag har besökt Uppsala, Storvattnet och förstås finaste Örnsköldsvik vid ett flertal tillfällen. Jag har varit i Stockholm och inkasserat min 30-årspresent. Dessutom har jag och Malmö fått besök från Uppsala, och det gav en anledning att resa lite i mina egna omgivningar. Och även sommarsemestern gav anledning till trevliga utflykterhemmaplan.

Årets besvikelse: Saker som inte är som man tror att de är.

Årets jul: Hela julhelgen i stugan. Och Annandagen och påföljande dag hos pappa. Mys.

Årets nyår: Hos fina Maria, som jag hade turen att lära känna i våras.

Jag är så glad att jag tar mig tid att skriva och fotografera och samla allting här i min lilla blogg. Annars hade jag garanterat glömt bort minst hälften av allt jag gjort, nu när jag sitter och kollar i mappen med bilder som heter "Bilder till bloggen 2011" så blir jag påmind om en hel massa roligt som jag gjort under det här året som jag redan hade glömt. Tack bloggen för att du agerar stödminne åt mitt dåliga riktiga minne!

En oreflekterad erfarenhet är ingen erfarenhet, som någon klok lär ha sagt nån gång.

1 kommentar:

mamma sa...

det där med bloggandet som dagbok/stöd för minnet är ju egentligen något riktigt bra som uppfunnits i modernare tid, tack för att vi får följa dej på detta viset, hoppas nu du får ett riktgit bra år, med nya utmaningar och ännu fler nya vänner, kram