fredag 30 mars 2012

Biggest Loser Sverige

Finalen av Biggest Loser Sverige igår alltså. Efter (ännu) en ganska blek säsong - vilken final det blev! Finalisterna gick ju knappt att känna igen. Att Ralph skulle ha gått ner mycket hade man ju förstått med tanke på hur han tuggat på under hela säsongen, men att Michael gått ner så mycket på hemmaplan. Att tappa nästan 80 kg på knappt ett halvår, det är vad jag kallar imponerande. Och så galet jämnt det blev. Men nog var det väl ändå rätt att Ralph "The Terminator" kammade hem segern. Jag är säker på att tjejerna kommer att stå i kö för honom nu!

En annan som imponerade var Linda. Vilken enorm förändring sen de lämnade ranchen tills finalen, en helt annan människa. En hel människa mindre. Wow.

Men för övrigt tycker jag fortfarande att den svenska versionen av Biggest Loser lämnar en del övrigt att önska. "Blek" är det bästa ordet jag kan komma på för att jämföra med den amerikanska varianten. Det känns som en blek kopia av den väldigt mycket mer färgstarka förlagan. Och då är det inte bara tröjfärgerna jag syftar på, även om de sammanfattar jämförelsen ganska väl - bleka, tråkiga, beige färger och stora bylsiga jämfört med de starka klara färgerna och lite mer slimmade snitten.

Själva tävlingsmomentet kan man ju förstås diskutera, helst hade man ju velat följa alla deltagarna hela vägen, men det hade kanske inte blivit något tv-program alls då. Och deltagarna lär ju vara med på förutsättningarna när de anmäler sig. Jag tycker det är lite för lite programtid för att hinna "komma under skinnet" på deltagarna, och följa med i utvecklingen både mentalt och fysiskt. Dessutom saknar jag de små "hemmareportagen" som avslutar varje avsnitt när någon blivit utröstad i den färgstarka versionen. Men jag har ju förstås suttit klistrad varje avsnitt ändå. Och är grymt imponerad av deras insatser och resultat. Jag gillar tjockis-tv som är gjord med kärlek.

Inga kommentarer: