måndag 12 mars 2012

Trigger-låt

Häromveckan när jag var och lyssnade på Olof Röhlander, så pratade han om olika triggers. En trigger kan vara något som tar en tillbaka till en viss känsla (och används förstås bäst med en känsla man vill tillbaka till), det kan vara musik eller dofter eller något annat.

Min trigger-låt är som ni säkert redan listat ut Black Eyed Peas' I gotta feeling (Tonight's gonna be a good night). För mig är den låten kopplad till två tydliga minnesbilder och känslor som jag mer än gärna återkommer till. Den första är under hockeysäsongen 2010 när Foppa (återigen) gjorde comeback i Modo. Han presenterades då i line-up till tonerna av just denna låten. Det var ju ingen som tvivlade på att Tonight's gonna be a good night när han var tillbaka på isen. Jag tror nog att alla hockeyfans, Modoiter eller ej, förstår storheten i detta. Och känslan att sitta på hemmaplan i Örnsköldsvik och höra publikens jubel och applåder som i det närmaste får taket att lyfta när denna låten spelas och Peter the great skrinnar in på isen. Den känslan. Den känslan.

Min andra association till denna låten är vid ungefär samma tid, hösten 2010, då jag var på min första 4good-kväll. Och redan där kommer faktiskt Olof Röhlander in i bilden. Han avslutade kvällen med en grym föreläsning - och när han tackade för sig och alla tjejerna i lokalen applåderade sig blå i händerna spelades just denna låten. Där och då kände jag att jag var på väg att ta mig ur den jobbiga tid jag hade bakom mig (även om jag också var lyckligt ovetande om vad som snart komma skulle), jag kände mig upplyft för att jag  äntligen hade hittat ett forum i Malmö som jag kände mig hemma i och kände mig allmänt tillfreds. Känslan efter en sådan toppenkväll när inspirationen bara sprutar ur öronen på en är i det närmaste euforisk. Den känslan har jag inte heller något emot att återkomma till.

Därför är den här låten min trigger-låt. Jag blir lika glad varje gång jag hör den. Och därför känner jag att jag borde lyssna på den oftare. Men jag börjar nu. Ikväll. Tonight's gonna be a good night. Idag väljer jag att gå tillbaka till hockeyminnet, bänkar mig framför TV4Sport kl 19.00 och hejar på de rödklädda. Gör det du också!

Inga kommentarer: