söndag 17 februari 2008

Konsten att slösa bort en värdefull dag

Jag är besviken på mig själv för att jag slösat bort en ledig och värdefull söndag. Förutsättningarna var goda; lägenheten städad, inga allvarliga måsten eller borden förutom tvättstuga, vackert väder... you name it. Det började bra med en (förmodligen välbehövlig) sovmorgon, sen ut på promenad i det vackra soliga vädret, men sen kraschade det... Kom hem och kände att jag borde göra mer av det vackra vädret, en promenad till (vad gör man annars om man vill vara utomhus o njuta av vädret?) vore ju lämpligt... "Skulle bara vila lite på soffan först"... Somnade och sov 3 timmar!

Iofs gissar jag att det behövdes någonstans, annars hade jag väl inte sovit så länge... men ändå, en hel ledig söndag gick rakt åt pipsvängen! Känner mig bara allmänt trött o seg o less o har ont överallt (träningsvärk från gårdagens yoga), en dålig dag - och en sån dag då hemlängtan kommer som ett brev på posten! Om jag ändå skulle slösa bort en hel dag, så hade jag väl iaf kunnat göra det i sällskap med någon... jag vill va hos mamma eller pappa eller mormor & morfar...
Jag hatar dessa dagar som ifrågasätter hela min tillvaro... Lediga dagar verkar inte vara min grej, de tenderar att alltid sluta på samma sätt...

Som grädde på moset är det måndag imorgon...

7 kommentarer:

Anonym sa...

och måndag means ny vecka nya möjligheter... eller vad är det vi brukar säga... ;-) om man vill va ute i vackert väder är mitt tips att åka skidor, vi kanske ska ladda för tjejvasan... =)
Kram på dig!

Anonym sa...

Tror också sömnen behövdes där ja... Men trist att det behövs precis när det är så jättefint väder ute och du är ledig.
Förstår att hemlängtan kommer när du har en sämre dag. Men du ska se att i morgon känns det bättre igen.
Stor kram

Anonym sa...

DU snäckan du får som du säger slösa bort en fin dag, ha inte så stora krav på dej själv ta det lugnt lär dej koppla av, men kan väl delvis förstå din längtan, jag hade gärna velat tillbringa en ledig dag i ditt sällskap, ta kattis ord till dej en ny vecka och nya möjligheter , förresten man behöver inte tvunget vara ute i fint väder man får njuta inne oxå även om det innebär välbehövlig sömn, kramar på dej

Em Löfgren sa...

men du! sömn är inte bortkastad tid! för uppenbarligen behövde du den! säker på att du är extra pigg och laddad denna måndag tack vare den! =)

Anonym sa...

Ja sånt är lite surt, och jag brukar också deppa ner mig :p Typ "åååh allt är förstört", men du, det dröjer ju inte länge så är det helg igen! :)

Prralin sa...

Kattis - Så sant som det är sagt, börjar bli lite uttjatat nu bara... "ny vecka nya möjligheter", för varje gång man säger det så betyder det ju egentligen att man också misslyckats förra måndagen... eller?

Sara - Mm men dåliga dagar kommer sällan med bra tajming.

Mamma - Behöver behöver man kanske inte, men man kanske vill. Om man har en dag per vecka då man har möjlighet att se dagsljus?

Emliscious - Om det ändå vore så väl! Söndagssömnen resulterade i en dålig nattsömn och en inte alls pigg måndag... men imorgon är det ju en ny dag igen!

Sofie - Nä det är ju faktiskt sant, snart är det helg igen - och (kors i taket!) jag är ledig den helgen också! :)

Anonym sa...

Jag har ju själv lämnat skåne för norrköping och förstår verkligen din känsla om att när man har en dålig dag så kommer hemlängtan. Jag försöker intala mig att jag hade dåliga dagar i skåne också även om man lätt tänker att allt hade varit bra om jag bara varit hemma. Kämpa på och kom ihåg att man ibland får ta det lugnt och göra ingenting (jag är superdålig på det, men övning ger färdighet)