tisdag 26 februari 2008

Pengafunderingar...

Roade mig med att betala räkningar ikväll, och satt då också och kikade över mina finanser... En trevlig insikt var att jag det senaste dryga året, dvs sen förra årsskiftet, plussat på mitt sparkonto med nästan 50.000 kr. (det månatliga pensionssparandet och fondsparandet exkluderat) Duktigt jobbat av mig, det får bli dagens bra! :)

Funderade också över studielånets vara eller icke vara... eller rättare sagt om jag ska hålla mig till avbetalningsplanen eller om jag ska konsultera ovan nämnda sparkonto för att betala bort hela tjottabalongen. Den är iofs inte såååå stor, men dock 5-siffrig... Skulle vara skönt att ha det ur världen. Men även här kommer mitt samlar-jag fram, det har liksom blivit en sport att spara så mycket som möjligt och att se sparkontot växa. Fast att jag egentligen inte sparar till något speciellt. Men det "kan ju vara bra att ha" (vilket förstås är sant när det handlar om pengar, det finns ju sämre saker man kan samla på...).
Jag får väl helt enkelt fundera till nästa gång det är dags att lätta på plånboken!

6 kommentarer:

Felicitas sa...

Åh, GRYMT DUKTIGT av dig!!!

Anonym sa...

oj, vad bra jobbat med sparandet! Med mitt gamla jobb klarade jag mig på väldigt lite pengar och trodde nu att jag skulle spara mer då jag tjänar mer, men tyvärr shoppas det betydligt mer än vad som är hälsosamt =) Jag ska försöka inspireras av dig och peta in lite pengar på sparkontot!

Slow-Eva sa...

Vad bra! Det är ju skitbra med en buffert om nånting skulle hända. Men låt det inte gå till överdrift bara. Pengar ska man ju ha för att kunna göra roliga saker med dem, på banken är de ju inte så roliga i sig :)

Anonym sa...

HEJA! Det är du verkligen värd... Du har vågat, tagit för dig och verkligen gjort dig förtjänt av vartenda öre! Du är en superb inspirationskälla ska du veta:)

Anonym sa...

Ååå vilken vinst, härligt!! Jag är också en sån där "sparare".. som absolut inte vill ta ett öre av mina sparpengar :p Men de är ju som sagt "bra att ha"! :) Det går väl inte att få för mycket av pengar? :)

Prralin sa...

Felicitas - Tack, jag kände mig faktiskt så duktig så jag var tvungen att skryta lite. ;)

Emelie - Man rättar mun efter matsäck eller vad är det man säger?

Evasleva - Precis, en buffert är alltid bra att ha, men självklart ska man inte dumspara. Det är sällan jag tackar nej till något med anledningen att "jag inte har råd" så jag tycker nog att jag unnar mig det jag vill ändå. Man behöver ju inte heller göra av med pengarna bara för sakens skull... Och det finns många onödiga små utgifter man kan försöka låta bli, många bäckar små!

Maria - Oj nu blir jag alldeles generad... *ler*

Sofie - Som sagt, det finns ju värre saker att samla på sig än pengar... och rätt som det är så blir man väl "vuxen" och behöver lite sparade stålar...