måndag 18 februari 2008

Ta hand om mig själv-veckan börjar idag

Efter en kass avslutning på helgen (som mycket riktigt fick mig att ligga vaken halva natten...) så behövs det en kraftansträngning för att se till att det blir en bra vecka!

Jag var ju på en föreläsning med Mia Törnblom förra veckan och hon var lika inspirerande live som i sina böcker - inte alls lika flamsig som på tv... Jag har båda hennes böcker på nattduksbordet i hopp om att de ska läsas om, men det händer liksom inte av sig själv. Jag vill och har intresset men tar mig inte tiden. Om jag inte tar tag i mitt liv kommer jag att rusa på i 190 tills jag kraschar in i väggen, jag måste verkligen ta mig tid att stanna upp och andas.
Vara här och nu.

Så från och med idag ska jag bli en bättre människa. Jag ska bli en bättre människa mot mig själv. För vem är det egentligen som betyder allra mest för mig? Jo, jag såklart. Det är ju mig själv jag umgås med 24/7 och det tar myyyycket energi att inte tycka om personen som är en hack i häl hela tiden...

Idag har jag gjort massor av bra saker, så jag tänker skryta tills jag somnar! :)

För det första, att jag gick upp ur sängen imorse var väldigt bra. Jag var inte ett dugg sugen på det, och om någon hade erbjudit mig en enkelbiljett till Skåne vid det laget hade jag inte tvekat en sekund (efter att förstås ha tänkt ut en bra plan under hela natten). Men jag klev upp, hoppade in i duschen och tog mig till jobbet även om det tog emot.

Efter att ha varit på ett Aloe Vera-party för ett par veckor sen har jag nu börjat dricka en shot Aloe Vera morgon och kväll. Jag tror inte att det är någon mirakelmetod, men jag tycker iaf att det kan vara värt att prova. Det smakar bra och sägs göra gott, så varför inte.

Jag tog mig till träningen efter jobbet trots att jag varit trött som en gnu hela dagen. Jag gick på ett roligt afro-pass (även om jag inte var på topp) och unnade mig en halvtimmes solning innan passet. En halvtimme bara för mig själv och mina tankar.

Jag lagade mat till mig själv när jag kom hem! Frysta matlådor i all ära, men det är bra mycket godare att få äta nylagad mat... jag ska bli bättre på att förbereda så att det kan gå ganska snabbt att fixa till mat hemma även om jag kommer hem sent/har ont om tid, åtminstone några dagar i veckan.

Efter duschen har jag gått omkring i min gosiga fleece-morgonrock och fårskinnstofflor - och lyxade med en ansiktsmask när jag ändå låg i soffan och kollade på Design: Simon & Thomas.

Jag har diskat upp efter mig och plockat undan - allt behöver inte sparas till ett överväldigande helgprojekt. Jag ska ta mig i kragen och småstäda efterhand i veckan, även om jag inte känner att jag orkar. För det blir inte roligare imorgon, eller i övermorgon... möjligtvis på söndag, men då kan det ju va kul att göra nåt annat?

Nu har jag bloggat, återstår bara att borsta tänderna, krypa ner i sängen, skriva några rader i dagboken (för att undvika den stress det blir att ligga back med den saken...) och sova gott.

Imorgon blir en bra dag!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som du haft en mycket bra dag!! Såå skönt det lät med solningen också.

Anonym sa...

Härligt! Hoppas du får ha kvar en positiv känsla :)

Anonym sa...

jag hoppas du fortsätter att ta hand om dej själv, skäm gärna bort dej emellanåt och du ljuset återvänder du har snart möjlighet att se dagsljus mer än en dag i veckan, ha de gott jag tänker på dej kramar

Felicitas sa...

DU ÄR BRA!!! :D

Jag har länge sagt att jag ska köpa mig en sån där AloeVera-shot, men det har inte blivit av än...

Fortsätt ta hand om dig sötis!!